Nogomet

Navijač prosil za podpis, zvezdnik mu je dres namesto tega ukradel

Amadora, 18. 10. 2024 16.45 | Posodobljeno pred 41 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Žan T. Urbanija
Komentarji
0

Nani, portugalski nogometaš, ki je v svoji karieri igral za številne znane klube, je bil pred kratkim obtožen kraje dresa navijaču. Do incidenta naj bi prišlo pred stadionom portugalskega kluba Estrela Amadora, kjer 37-letni Nani trenutno nastopa. Navijač, ki je nogometaša čakal po treningu, je želel, da Nani podpiše dres, ki ga je prinesel s seboj. Namesto tega ga je nekdanji zvezdnik Manchester Uniteda le dal na sovoznikov sedež in odpeljal.

Dres, o katerem je govora, je neuradna različica portugalskega reprezentančnega dresa, oblikovanega tako, da spominja na tistega, ki ga je ekipa nosila med zmagoslavjem na Euru 2016. Dres je bil kupljen prek platforme za prodajo rabljenih stvari, kjer je prodajalec jasno navedel, da ni 'uraden' in da ni bil nošen na nobeni tekmi. Navijač ga je prejel nekaj dni pred incidentom in se odločil, da ga odnese na stadion, da bi ga Nani podpisal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po navedbah navijača je Nani ob pogledu na dres vprašal, od kod izvira in kako ga je navijač pridobil. Navijač naj bi mu večkrat pojasnil, da gre za dres, kupljen na spletu, in da ni povezan z nogometašem. Kljub temu je Nani dres vzel, ga položil na sovoznikov sedež svojega avtomobila, zaprl okno in se odpeljal. Po besedah navijača so bili prisotni očividci, ki so dogodek posneli in ponudili svojo pomoč kot priče.

Nani v dresu, ki je bil po tekmi ukraden
Nani v dresu, ki je bil po tekmi ukraden FOTO: AP

Navijač je po dogodku vložil prijavo na policijo in podal zahtevo, da dobi dres nazaj ali vsaj povrnitev denarja, ki ga je zanj plačal. Kot dokaz je predložil tudi videoposnetek incidenta, kjer je razvidno, da je Nani vzel dres in odpeljal. 

Dres, ki ga je navijač kupil preko spleta
Dres, ki ga je navijač kupil preko spleta FOTO: Reddit

Navijač je v prijavi zapisal, da se je počutil šokiranega in zmedenega zaradi tega, kar se je zgodilo.

Nani je svoje najboljše igre odigral za Manchester United.
Nani je svoje najboljše igre odigral za Manchester United. FOTO: AP

Dres, na katerega je Nani naletel, naj bi bil zelo podoben tistemu, v katerem je dosegel gol na polfinalni tekmi Eura 2016 in s tem prispeval k uvrstitvi Portugalske v finale. V tem finalu je Portugalska nato premagala Francijo in osvojila evropski naslov. 

Veselje Nanija po zadetku, ki je Portugalce popeljal v finale Eura 2016
Veselje Nanija po zadetku, ki je Portugalce popeljal v finale Eura 2016 FOTO: AP

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.