Nogomet

Napoli z novo zmago potrdil prvo mesto v Serie A

Neapelj, 04. 10. 2024 20.17 | Posodobljeno pred eno minuto

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sedmi krog italijanskega prvenstva sta odprla Napoli in Como. Domači z zmago (3:1) ostajajo vodilna ekipa Serie A. Za varovance Antonia Conteja so zadeli Scott McTominay, Romelu Lukaku z bele točke in David Neres. Za goste je v 43. minuti izenačil Gabriel Strefezza. Zatem je Hellas Verona z 2:1 doma premagala Venezio.

Napoli pod vodstvom Antonia Conteja igra kot prerojen in je po debaklu v prvem krogu proti Hellas Veroni kar naenkrat znova v igri za naslov prvaka. 

To so Neapeljčani potrdili z zanesljivo zmago proti Comu, ki je v prestolnico Kampanije pripotoval z dobro popotnico dveh zaporednih zmag. 

Že v 26. sekundi igre, ko gostje sploh še niso prišli do žoge, je asistenco prerojenega Romeluja Lukakuja izkoristil Scott McTominay. Škotski vezist je dosegel svoj prvi gol v Serie A. Pred tem je v polno enkrat meril v italijanskem pokalu, tudi takrat mu je asistiral belgijski napadalec.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Četa Cesca Fabregasa se je po prejetem golu prebudila in hitro zaigrala podjetneje, za kar je bila nagrajena tik pred koncem polčasa. Odličen zadetek je uspel Gabrielu Strefezzi, ki je z roba kazenskega prostora natančno meril na oddaljenejšo vratnico. 

A načrt nogometašev Coma se je spremenil hitro po začetku drugega polčasa, ko je z bele točke zadel Romelu Lukaku. Gostje so znova lovili zaostanek, a imeli v primerjavi s prvim polčasom bistveno manj navdiha, saj si odmevnejših priložnosti niso več pripravili. 

Na drugi strani je zmago Napolija v 86. minuti potrdil rezervist David Neres z drugim golom sezone. Napoli ima po sedmih krogih 16 točk, štiri več od Juventusa, ki ima sicer tekmo manj. Como je z osmimi točkami na desetem mestu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

4. oktober, Serie A, izida: 

Napoli – Como 3:1 (1:1)
McTominay 1., Lukaku (11-m.) 53., Neres 86.; Strefezza 43.

Hellas Verona – Venezia 2:1 (1:1)
Tengstedt 9., Joronen (ag.) 81.; Oristanio 2.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

borjac
04. 10. 2024 21.55
+1
Forza Napoli.