Nogomet

'Na prvi tekmi smo si zaslužili precej več, naj nas sreča 'poboža' v Riedu'

Dunaj, 28. 10. 2024 10.05 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ženska članska reprezentanca se bo avstrijskem Riedu pomerila na povratni tekmi 1. kroga dodatnih kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Švici. Slovenija je doma v Kopru z 0:3 klonila proti Avstriji. Slovenke proti severnim sosedam potrebujejo velik čudež.

Saša Kolman
Saša Kolman FOTO: NZS

Avstrijke so še posebej po prvem dejanju in zmagi v Kopru s kar 3:0 v veliki vlogi favoritinj, nenazadnje so leta 2017 igrale v polfinalu EP. Na lestvici Mednarodne nogometne zveze so 17., Slovenija, ki je v tem koledarskem letu odigrala osem tekem ter sedemkrat zmagala in enkrat izgubila, je 40. Reprezentanca Avstrije na Fifini lestvici zaseda 17. mesto. Doslej je igrala na dveh evropskih prvenstvih: leta 2017 je zasedla 3. mesto, leta 2022 je prišla do četrtfinala. 

Lara Prašnikar
Lara Prašnikar FOTO: Damjan Žibert

Reprezentanco vodi selektorica Irene Fuhrmann. "Po prvi tekmi sem puncam v garderobi povedal: tole je bil prvi polčas. Pred nami je še povratna tekma, drugi polčas obračuna z Avstrijo. Moramo se zbrati, prvo tekmo pa vzeti in sprejeti kot neko izkušnjo več za vse naslednje kvalifikacije," se je na prvo tekmo v izjavi za uradno spletno stran NZS ozrl selektor Saša Kolman, ki je obžaloval šest črnih minut, ki so dale v nič vso dobro delo v več kot 84 minutah, ko je Slovenija kljubovala 17. reprezentanci na svetu in bila v določenih segmentih celo boljša.

Avstrija je v drugem  polčasu izkoristila tri napake in prišla do zajetne prednosti. "Že na prvi tekmi so si dekleta želela dober rezultat in si ga tudi zaslužila. Kup truda in energije smo vložili v to tekmo. Spoznali smo, da smo večji del lahko igrali proti njim. A moramo dalje, dvigniti glave, v torek je druga tekma," še pove selektor Saša Kolman, ki je že na začetku priprav ostal brez poškodovane Sare Agrež, še nekaj igralk pa ima težave, a so stisnile zobe in pomagale.

  • BRICKS 1
  • BRICKS 2
  • BRICKS 3
  • BRICKS 4
  • BRICKS 5
  • BRICKS 6
  • BRICKS 7

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.