Nogomet

Vinicius Junior in druščina s praznimi naboji proti Kostariki

Los Angeles, 25. 06. 2024 10.12 | Posodobljeno pred 9 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
2

Nogometaši Brazilije so v prvem krogu skupinskega dela na južnoameriškem prvenstvu remizirali s Kostariko (0:0). V skupini D je bila še tekma med Kolumbijo in Paragvajem, ki jo je dobila prva z 2:1.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Kolumbija - Paragvaj
    02:55
    Vrhunci tekme Kolumbija - Paragvaj
  • Vrhunci tekme Brazilija - Kostarika
    03:15
    Vrhunci tekme Brazilija - Kostarika

 

Brazilska zasedba na prvi tekmi letošnje Cope Americe, ki jo organizirajo Združene države Amerike, ni blestela. Posest je bila sicer na strani devetkratnih zmagovalcev tega tekmovanja, a so Kostaričani na SoFi stadionu v Los Angelesu ohranili čisto mrežo in tekmecem dopustili le tri strele v okvir vrat. V 30. minuti je sicer po preusmerjeni žogi zadel Marquinhos, a so vodstvo Brazilcev po dolgem pregledu posnetkov v sobi za VAR razveljavili zaradi prepovedanega položaja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Bili so zelo dobro organizirani od prve do zadnje minute. Bili so predani v zasledovanju svojega cilja in ga dosegli," je po tekmi, na kateri Kostaričani niso sprožili niti enega strela, dejal brazilski selektor Dorival Junior. Na vrhu lestvice v skupini D je po prvem krogu Kolumbija, ki je po zaslugi Jamesa Rodrigueza v Houstonu premagala Paragvaj z 2:1. 32-letni Rodriguez, ki sicer redko igra za zdajšnji brazilski klub Sao Paulo, je najprej asistiral pri prvem golu Daniela Munoza v 32. minuti, nato pa 10 minut kasneje še pri drugem Jeffersona Lerme.

James Rodriguez
James Rodriguez FOTO: AP

Kolumbija je bila tudi v drugem delu boljši tekmec, a je nekaj upanja Paragvajcem vlil Julio Enciso z znižanjem v 69. minuti. Rodriguez in druščina so v živčnem zadnjem delu dvoboja zdržali in niz tekem brez poraza podaljšali na 24. Zadnji poraz so doživeli 2. februarja 2022, ko so v kvalifikacijah za SP izgubili proti Argentini z 0:1. V drugem krogu skupinskega dela se bodo Kolumbijci v noči s petka na soboto pomerili proti Kostariki, Brazilijo pa čaka dvoboj proti Paragvaju.

Branilci naslova Argentinci bodo drugi krog tekmovanja v noči na sredo odprli proti Čilu, medtem ko bo Peru prav tako v skupini A izzval Kanado.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
25. 06. 2024 12.33
+2
Ni bilo realovih sodnikov v pomoč
zmerni pesimist
25. 06. 2024 11.37
Po dolgi sezoni se jim pač ne ljubi več igrati nogometa