Nogomet

Jose Mourinho: Pričakujem, da bodo albanski navijači na naši strani

Rim, 19. 05. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Milan Doknić
Komentarji
1

Jose Mourinho je pred sredinim finalom Konferenčne lige spregovoril o svojih pričakovanjih pred srečanjem s Feyenoordom v albanski Tirani. "Veselim se prvega igranja v Albaniji," se finalnega srečanja veseli legendarni portugalski strateg. Srečanje si boste lahko ogledali na Kanalu A in VOYO.

Portugalski strateg je v svoji dolgi karieri osvojil že dve Ligi prvakov in ligaške naslove v španski, italijanski in angleški ligi, a kljub temu na finale Uefinega tretjerazrednega tekmovanja ne gleda zviška. Ravno nasprotno: "Končati (ligaško) sezono na tretjem ali četrtem mestu je praktično enako, enako velja za peto in šesto mesto. Seveda pa bi bila nastop v finalu in osvojitev pokala za nas veliko bolj pomembna."

Jose Mourinho se bo moral pred velikim finalom s svojim moštvom v petek soočiti še s Torinom v italijanski Serie A. Z zmago bi si Rimljani zagotovili nastop v Ligi Evropa prihodnje leto. Pred obema tekmama mu rahle preglavice povzročajo poškodbe štirih igralcev. 

Jose Mourinho bi v primeru zmage v finalu v Rim prinesel prvo evropsko lovoriko od davnega leta 1961, ko je Roma osvojila Inter-cities fairs pokal.
Jose Mourinho bi v primeru zmage v finalu v Rim prinesel prvo evropsko lovoriko od davnega leta 1961, ko je Roma osvojila Inter-cities fairs pokal. FOTO: AP

Težave s poškodbami

"Henrikh Mkhitaryan ni treniral z nami. V petek zagotovo ne bo igral in ima zelo malo možnosti za nastop v finalu. Nicolo Zaniolo ima zelo malo možnosti za nastop v petek, Chrisa Smallinga prav tako ne bo v Torinu. Rick Karlsdrop ima od vseh štirih največ možnosti za nastop," je zdravstveno stanje svojega moštva pred pomembnima srečanjema predstavil Mourinho.

Prenos finala Konferenčne lige si boste lahko ogledali na Kanalu A in VOYO.

'Veselim se igranja v Albaniji'

 "Veselim se prvega igranja v Albaniji. Edina pomanjkljivost je velikost stadiona. Če bi imel 50.000 sedežev, bi bil za to tekmo premajhen," je komentiral zanimanje Rominih navijačev za ogled finala v živo. Zato se je klub odločil, da bo navijačem na svojem domačem stadionu Stadio Olimpico omogočil ogled tekme preko velikih zaslonov. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Klub iz italijanske prestolnice je v finalu katerega od evropskih tekmovanj zadnjič nastopil v sezoni 1990/91, ko ga je v finalu UEFA cupa premagal Inter (skupni izid 2:1). Edina evropska lovorika, ki jo je slavni klub iz Rima osvojil v svoji zgodovini, pa ima že zelo dolgo brado. Davnega leta 1961 so Rimljani v finalu Inter-cities fairs pokala premagali angleški Birmingham City s skupnim izidom 4:2.

Albanec Marash Kumbulla je pred letošnjo sezono okrepil obrambo Rome. Rimljani so zanj v Hellas Veroni odšteli 26,5 milijona evrov. V letošnji Konferenčni ligi je Kumbulla zaigral na osmih tekmah, skupaj pa na 27 tekmah v vseh tekmovanjih.

Mourinho zaradi posebnega razloga pričakuje pomoč s tribun, tudi od lokalnih navijačev: "Pričakujem, da bodo albanski navijači na naši strani. Marash Kumbulla je, tako mislim, da njihova edina povezava s tem finalom, zato bi nas morali podpirati. To bo stvari malo bolj izenačilo, ker je Feyenoord za priprave na tekmo imel en teden več."

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
19. 05. 2022 21.05
+1
Muri je mojster osvajanja lovorik, zato ga tudi klicejo The special one … go Muri, go!