Nogomet

Mourinho ostaja edinstven tudi v Turčiji, prejel je neverjeten rumeni karton

Antalya, 30. 09. 2024 16.10 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Jose Mourinho je v Turčijo odšel z jasno misijo. Fenerbahče ga je zaposlil v veliki želji, da prvič po letu 2014 osvojil turško ligo. "Posebni" sezone ni začel najbolj obetavno, posebno pa je bolel nedavni poraz proti velikemu rivalu Galatasaraju. Minuli konec tedna se je v domačem prvenstvu vrnil na zmagovalne tire, obračun z Antalyasporom, ki so ga njegovi igralci dobili 2:0, pa je portugalski strateg zaznamoval na edinstven način.

Njegovo moštvo po zmagi v turški Süper lig s 16 osvojenimi točkami zaseda drugo mesto za Galatasarajem, ki jih je zbral 19 na sedmih tekmah. Fenerbahče je na nedeljskem obračunu povedel z golom Dušana Tadića v 63. minuti, pred drugim zadetkom na tekmi pa je Jose Mourinho poskrbel za šov ob igrišču. Sodnik Cihan Aydin je namreč v 77. minuti izničil zadetek Edina Džeka, ki se je po njegovem mnenju znašel v prepovedanem položaju. Mourinha je njegova odločitev tako razjarila, da se je odločil za edinstveno potezo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 V roke je vzel laptop, na katerem je bil prikazan posnetek domnevnega prepovedanega položaja in ga kljub poskusom četrtega sodnika, da mu to prepreči, odnesel pred eno od kamer ob igrišču. Glavni sodnik Aydin je njegovo potezo kmalu za tem kaznoval z rumenim kartonom. Mourinho na koncu vendarle ni bil pretirano jezen, saj je nogometaš Antalyasporja Thalisson Kelven z avtogolom postavil končni izid 2:0.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Teflonka
30. 09. 2024 16.49
The GOAT
30. 09. 2024 16.42
+1