Nogomet

'Moštveni duh in vera v lastne zmožnosti sta ključna dejavnika za uspeh'

Ljubljana, 25. 10. 2024 13.23 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
A.V., J.B.
Komentarji
1

Nogometaši ljubljanske Olimpije so z odliko opravili svojo prvo evropsko preizkušnjo pred domačimi navijači. Zeleno-beli so v lepo obiskanih Stožicah z 2:0 premagali zasedbo avstrijskega Laska in si tako na široko odprli vrata napredovanja v drugi del Uefine Konferenčne lige. V taboru zmajev poudarjajo, da pregovorna ena lastovka še ne prinese pomladi, a temelji za naprej so več kot spodbudni.

Čeprav so se nogometaši linškega Laska predstavili kot resna ekipa, je bila taktična postavitev ljubljanskega stratega Victorja Sancheza previsoka ovira za Ljubičića, J. Boatenga in druščino.

Olimpija je odigrala zelo zrelo tekmo brez nepotrebnega kompliciranja, s katerim bi si otežila življenje na mednarodnem prizorišču. Zadetka Alexa Blanca in Pedra Lucasa sta bila dovolj za prvi komplet evropskih točk za ljubljansko zasedbo, ki bo v nadaljevanju ligaškega dela Konferenčne lige lahko zaigrala še bolj sproščeno. Tako bo še bolj nevarna za naslednje nasprotnike, prvi med njimi pa bo moštvo Helsinkov.

"Občutki po takšni zmagi so izjemni. Toda že čez dva dni nas čaka nova prvenstvena preizkušnja, tako da se moramo z mislimi že osredotočiti na tekmo z Domžalami," je s treznim razmišljanjem le nekaj minut po veliki evropski zmagi razmišljal komaj 19-letni Dino Kojić. Mladi ljubljanski napadalec navdušuje s svojo zrelostjo in nepopustljivostjo, ne glede na zahtevnost tekmeca pa je prvi med enakimi, ko je treba iti z glavo tja, kamor si marsikdo ne bi upal z nogometnim čevljem.   

"Naši zvesti navijači so prepotreben jeziček na tehtnici, zato nam gre tako dobro na domačih evropskih tekmah v dozdajšnjem delu sezone. Za njihovo veliko podporo se jim vselej skušamo oddolžiti z dobro igro, ko pa zmagaš pomembno mednarodno tekmo, je občutek še veliko boljši. Trener Victor Sanchez ve, kaj dela. Tudi tokratna taktika z njegove strani je bila izjemna, pripravil nas je na vse prednosti in slabosti nasprotnika kot tudi pasti, ki jih prinaša dvoboj z Laskom. Veseli smo prvega kompleta točk v Konferenčni ligi, zdaj pa gremo novim izzivom naproti," je še pristavil Kojić.

Poveljnik ljubljanske obrambe Marcel Ratnik je po tekmi govoril predvsem o odličnem vzdušju v garderobi. Ta je po njegovih besedah eden od ključnih dejavnikov za uspešne igre zeleno-belih v dozdajšnjem delu sezone. "Po tako pomembni tekmi je vzdušje v garderobi prešerno. Na tekmo z Laskom smo se začeli pripravljati že med oktobrskim reprezentančnim oknom. Obrestovalo se je, da smo v najožji obrambi igrali s petimi branilci, kar nam je omogočilo, da smo zaprli vse poti do naših vrat. Osebno sem izjemno vesel te zmage, ki je znova potrdila, da smo na pravi poti," je dejal zadovoljni mladi slovenski reprezentančni osrednji branilec in dodal:

"Najpomembneje je, da smo uspeli ohraniti svojo mrežo nedotaknjeno. Le tako moštvu (z)raste samozavest, da lahko nekaj več naredi tudi v napadu. V ključnih trenutkih smo znali tudi (po)trpeti in se na koncu zasluženo veseliti zmage. Ta je pomembna z več vidikov, saj nam v nadaljevanju tekmovanja med drugim omogoča, da se bomo borili za preboj v končnico."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ivan z Doba
25. 10. 2024 16.31
+1
Čestitke! 💚 Še Vidovška naj naučijo brcati žogo! Brani odlično, brca pa, da te je strah, da si ne bo dal avtogola!