Nogomet

Morata odkril, zakaj ni več Oblakov soigralec: Depresija in panični napadi

Milano, 10. 10. 2024 13.50 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaš Milana in nekdanji napadalec Atletico Madrida Alvaro Morata je priznal, da je razlog za njegovo selitev iz Madrida v Italijo bila depresija.

Alvaro Morata je poleti s špansko reprezentanco osvojil evropsko prvenstvo, sledil je prestop v Milan. Na površju je vse delovalo odlično, v resnici pa se je nekdanji napadalec pred Eurom v Nemčiji spraševal, ali sploh želi igrati nogomet. Kritike navijačev in medijev sliši in jih čuti, očitno pa nanj ne vplivajo dobro.

Alvaro Morata
Alvaro Morata FOTO: Profimedia

"Ko imaš zares težke trenutke in panične napade, ni pomembno, kakšna je tvoja služba. Ni pomembna tudi situacija, v kateri si. Počutiš se, kot da je v tebi druga oseba, in z njo se moraš boriti vsak dan, vsako noč. Zame je bilo najbolje, da zapustim Španijo, saj je prišel trenutek, ko tega nisem več mogel prenašati," je v pogovoru na radijski oddaji COPE dejal Morata.

V svoji bogati karieri je zastopal številne vrhunske klube. Začel je mladinskem pogonu Atletico Madrida, nadaljeval v članskem moštvu Real Madrida, sledili so prestopi v Juventus, Chelsea, nato povratki v Atletico in Juventus, naposled pa že omenjeni prestop v Milan. V španski reprezentanci je na 80 tekmah dosegel 36 golov, v klubski karieri je na 596 tekmah mreže nasprotnikov zatresel 218-krat. Kariero bi mu marsikdo zavidal, sam pa v svojih uspehih očitno nikoli ni čutil popolnega zadoščenja.

Pred Eurom se je javno spraševal: "Moram razmisliti, če je vse skupaj sploh vredno." Zdaj se omenjenih trenutkov spominja s težkim srcem. "Bilo mi je zelo težko. Prišel je čas, ko sem mislil, da ne bom mogel obuti nogometnih čevljev. Tri mesece pred Eurom sem razmišljal, ali bom zmožen znova obleči španski dres in biti kapetan. Razmišljal sem, če bom zmožen spet igrati. Ne vem, kaj se mi je dogajalo. Sram me je bilo biti s svojimi otroki in z njimi iti na cesto. Vsakič, ko sem z njimi šel ven, se je nekaj zgodilo. Ljudje so me spraševali o nogometu in govorili o stvareh, ki so se dogajale na minulih tekmah. Na koncu tudi moji otroci niso želeli iti v trgovine. Ljudje so mi govorili toliko stvari, da me je bilo sram biti z njimi," je temno plat svojega nogometnega uspeha razkril Morata.

Po Euru je sledil odhod v Italijo, kjer zdaj igra za Milan. "Najprej sem mislil, da bom ostal v Atleticu, res sem si to želel. Potem pa sem v intervjuju dejal, da nisem prepričan, ali bom igral za reprezentanco ali ne, kar je povzročilo veliko hrupa. Nekatere novice v časopisih so po mojem mnenju pretiravale. Ugotovil sem, da se to v Italiji preprosto ne dogaja. Tam sem igral v dveh klubih in tam te ljudje spoštujejo. Ko te tu označijo (v Španiji op. a.), je to oznako težko odstraniti," je svoje življenje v Italiji opisal Morata.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.