Nogomet

Mladi Francozi pod vodstvom Thierryja Henryja na Bonifiki ugnali Slovence

Koper, 11. 09. 2023 20.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025, ki ga bo gostila Slovaška, izgubila doma v Kopru proti zasedbi Francije, ki jo vodi nekdanji reprezentančni napadalec Thierry Henry. Mladi Francozi so slavili z izidom 4:0.

Reprezentanca Slovenije do 21 let je kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki ga bo leta 2025 gostila Slovaška, odprla s pomembno zmago v Sarajevu. Naslednji tekmec Slovencev so bili favorizirani Francozi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ti so kvalifikacije začeli prav v Kopru z visoko zmago, saj so bili v prvem krogu prosti. Mladi galski petelini so prevladovali na igrišču, svojo moč pa so pokazali zlasti v drugem polčasu, ko so s kakovostjo posameznikov kaznovali nekoliko bolj odprto igro izbrancev Milenka Ačimovića.

Francozi so slovensko mrežo prvič zatresli konec prvega polčasa. Pred tem je bila z izjemo uvoda igra enakovredna, svoje priložnosti je imela tudi Slovenija. Mogoče celo lepši kot tekmeci, še posebej Tio Cipot in po njegovem poskusu ter obrambi vratarja še Žan Jevšenak.

Zapravljeni priložnosti Slovencev pa so gosti kaznovali v sodnikovem dodatku, ko je v polno zadel 21-letni napadalec PSG-ja Bradley Barcola.

Slovenija - Francija U21
Slovenija - Francija U21 FOTO: Damjan Žibert

Po odmoru se je slovenska mreža zatresla še trikrat. Rayan Cherki je bil natančen v 50. minuti, sedem minut pozneje je bil še drugič uspešen Barcola, Sekou Mara pa je v 88. minuti postavil končni izid.

Mladi reprezentanci Slovenije in Francije sta odigrali že deseto medsebojno tekmo, prvič sta se srečali aprila 2000. Zadnji dvoboj sega v leto 2019, ko sta se moštvi na pripravljalni tekmi razšli z izidom 2:2, francosko mrežo sta zatresla Dejan Petrovič in Jan Mlakar. Sedem dvobojev se je končalo z zmago Francozov, trikrat pa sta se ekipi razšli brez zmagovalca, dvakrat tudi v kvalifikacijah. V Kopru Francozi niso dovolili presenečenja.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Svetlana na brezovi metli
12. 09. 2023 18.21
Čez petnajst let bo boljše.
Nightingale
11. 09. 2023 21.58
-1
Slovenci pač nismo za fuzbal...
Arguss
11. 09. 2023 21.54
To si nebi mogli privoščit .Če nekaj treniraš moraš bit dober .Poglejte samo kaj dela Šeško.
Maxx365
11. 09. 2023 21.18
+3
Ali so Francozi tako dobri ali pa so naši tako slabi. Druge ni.