Nogomet

Milan in Inter proti obnovi San Sira

Milan, 13. 09. 2024 18.36 | Posodobljeno pred 4 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Milanska nogometna kluba AC Milan in Inter sta zavrnila možnost obnove stadiona San Siro. Italijanska nogometna velikana si namreč želita izgradnje novega športnega objekta. Projekt za nov stadion, imenovan Katedrala, je bil sicer predstavljen že leta 2021, vendar so ga zaradi protestov domačinov opustili.

"Kluba Milan in Inter sta zavrnila možnost modernizacije in rekonstrukcije San Sira, ki ga je predlagalo gradbeno podjetje WeBuild," je po srečanju z vodilnimi možmi klubov sporočil župan Milana Giuseppe Sala

San Siro oziroma Giuseppe Meazza, domovanje Interja in Milana ter občasno tudi italijanske reprezentance
San Siro oziroma Giuseppe Meazza, domovanje Interja in Milana ter občasno tudi italijanske reprezentance FOTO: AP

Prvotni načrti so namreč predvidevali obnovo ikoničnega objekta Giuseppe Meazza, Inter in Milan pa bi odkupila pravice za stadion in financirala obnovo, vendar sta milanska kluba to idejo zavrnila. Znova predlagata izgradnjo novega stadiona v bližini San Sira.

Načrt za nov stadion, imenovan Katedrala, je bil sicer predstavljen že leta 2021, a so ga hitro opustili. Predvideval je namreč rušenje legendarnega San Sira, nasprotovali pa so mu tudi domačini.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Kluba nam morata nov projekt predstaviti v dokaj kratkem obdobju, vendar izgradnja stadiona v Italiji nikoli ni enostavna, to je vedno zelo zapletena zadeva," je še pripomnil Sala.

San Siro bo sicer čez dve leti gostil otvoritveno slovesnost zimskih olimpijskih iger, v letu 2027 pa naj bi se na njem odvil finale Lige prvakov.

Še pred tem bo ta torek ob 21.00 zelenica na stadionu Giuseppe Meazza gostila tekmo prvega kroga lige prvakov med AC Milanom in Liverpoolom, ki jo bomo prenašali tudi na Kanalu A.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Šumsko voče
14. 09. 2024 18.11
+1
Na slovenski sramoti lahko igrata.bo zoki travco menjal