Nogomet

Miami in Messija bo vodil nekdanji trener Barcelone in Argentine

Miami, 29. 06. 2023 07.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriška ekipa Inter Miami se ne krepi le na igrišču, temveč tudi ob njem. Vodenje ekipe, ki v vzhodni konferenci lige Major League Soccer zaseda zadnje mesto, je namreč prevzel izkušeni argentinski strokovnjak Gerardo 'Tata' Martino.

Izkušeni Argeninec je večino trenerske kariere preživel v Južni Ameriki, ljubiteljem nogometa pa je verjetno najbolj znan po kratki epizodi na klopi španske Barcelone. Na klopi katalonskega ponosa je Gerardo 'Tata' Martino sedel v sezoni 2013/14 in osvojil le španski superpokal, medtem ko mu je La Liga v zadnjem krogu spolzela iz rok, boleče pa je v finalu španskega kraljevega pokala izgubil proti večnemu tekmecu Real Madridu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pri Barceloni je tako že vodil verjetno ključna igralca Inter Miamija v naslednjih nekaj sezonah Sergia Busquetsa in seveda Lionela Messija. Z argentinskim superzvezdnikom pa je nato sodeloval še kot selektor Argentine, ki jo je vodil med avgustoma 2014 in julijem 2016. Tudi z Albiceleste ni bil najbolj uspešen, saj je dvakrat klonil v finalu Cope Americe proti Čilu.

Lionel Messi in Gerardo Martino
Lionel Messi in Gerardo Martino FOTO: AP

60-letni nogometni strateg sicer že ima izkušnje iz ameriške lige MLS, saj je dve sezoni sedel na klopi Atlante United, s katero je leta 2018 tudi slavil v elitni ameriški ligi. Zmaga v finalu končnice MLS-a je bila za Argentinca hkrati zadnja v klubskem nogometu, saj je nato prevzel vodenje mehiške reprezentance, s katero pa je na lanskem SP doživel razočaranje in izpadel že v skupinskem delu, kar se je Mehiki zgodilo prvič po letu 1978.

Gerardo Martino
Gerardo Martino FOTO: AP

"Zelo smo veseli, da lahko pozdravimo Tato v Inter Miamiju. Menimo, da je trener, ki ustreza našim klubskim ambicijam, in optimistični smo glede tega, kaj lahko skupaj dosežemo," je za klubsko spletno stran povedal eden izmed lastnikov moštva Jorge Mas in dodal: "Tata je treniral klube in reprezentance na najvišjih ravneh in verjamemo, da nam bodo te izkušnje zelo koristile, saj želimo konkurirati za naslove."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Tata je zelo spoštovana osebnost v našem športu, katere dosežki govorijo sami zase," pa je o novem trenerju povedal dejal solastnik franšize David Beckham. "Prepričani smo, da bodo njegovi dosežki in trenerske izkušnje navdihnili našo ekipo in navdušili naše navijače ter se že veselimo, da bomo videli njegov vpliv na igrišču in izven njega," je še dodal.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Malo_sutra
29. 06. 2023 19.48
+2
Uf ful bo Messi napaljen haha hodi že 5 let po terenu…
Johnny_J
29. 06. 2023 16.24
+7
Vem, da bo zmrda tukaj! Se pravi po tvoji logiki, bi barca morala zadržati vsakega igralca, ki je šel skozi njeno akademijo?
Lucky
29. 06. 2023 13.32
-6
Ker je na sliki v dresu Barce, mogoče tale novica. Sicer za večino tule, ki Barco redno spremlja verjetno ni nbena novica. Nek Katarski sklad, bi naj za Barcino franšizo plačal 100 miljončkov. Edino obdobje je mešano. Eni pravjo letno, drugi v obdobju 5 let. Vsekakor morajo to sprejet Barcini organi odločanja.
Kollerik
29. 06. 2023 21.24
+2
Ja, katarci bi radi v svoji nogometni ligi klub z imenom Barca in so zato dali ponudbo 100 mil. letno. Če je za verjet tej zgodbi, ne vem. Laporta je menda že odletel v Katar na pogajanja...
Chaparral
29. 06. 2023 13.31
+5
Seveda je to najboljša varianta, sploh zaradi komuniciranja. Vemo, da Messi ni nek poliglot...
HALAcR7
29. 06. 2023 10.31
+0
ahahaha klovn mislil da bo naredil revolucijo v usa kot je cr7 v arabiji
stoj?kov
29. 06. 2023 11.00
+3
Bači
29. 06. 2023 13.22
+11
Kako le revolucijo je naredil lepec v arabiji, povprečnež v kateri ligi že... 66 al še nižje 🤣