Nogomet

Mesto pomaga Schalkeju

Gelsenkirchen, 29. 10. 2009 13.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Že nekaj časa je jasno, da je nemški nogometni klub Schalke 04 v velikih finančnih težavah. Zdaj je velikanu iz Gelsenkirchna priskočilo na pomoč mesto.

Felix Magath
Felix Magath FOTO: Reuters

Po zadnjih podatkih so dolgovi nogometnega 'bundesligaša' Schalkeja 04 zrasli na 230 milijonov evrov, igralci pa nastale krize za zdaj še ne občutijo. Po podatkih uglednega spletnega medija Spiegel Online pa je vodstvo kluba končno dočakalo prvo pravo finančno injekcijo. Klubu z dolgoletno tradicijo je pomagalo mesto, natančneje družba GEW (Gesellschaft für Energie und Wirtschaft).

Po zadnjih podatkih bo omenjeni javni zavod klubu pomagal s 25,5 milijona evrov. Približno 15 milijonov evrov je GEW stalo ime stadiona, saj se bo nogometni objekt v Gelsenkirchnu po novem imenoval Schalker Arena KG. Trener Schalkeja Felix Magath je ob tem dejal, da zaradi skromnega finančnega položaja posebne krize v ekipi ni čutiti.
 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

no.32
29. 10. 2009 15.22
prodat bojo mogl kuranyja,rafinho pa neuerja(vsaj)
buzzin
29. 10. 2009 13.32
Magath poleti okrepil schalke...češ da bo lahko kupoval boljše igralce kot jih je imel v wolfsburgu.....pa je padel v črno luknju