Nogomet

Messi se po dvomesečni odsotnosti vrača na nogometne zelenice

Miami, 14. 09. 2024 10.26 | Posodobljeno pred 5 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
5

Argentinski zvezdnik Lionel Messi se bo po napovedih v soboto vrnil na nogometno igrišče v dresu kluba Inter Miami, potem ko je bil več kot dva meseca odsoten zaradi poškodbe gležnja, je povedal trener Miamija Gerardo Martino.

"Da, v redu je," je dejal Gerardo Martino pred petkovim treningom. "Treniral je v četrtek, je v načrtih za igro. Po treningu bomo ugotovili strategijo zanj, vendar je na voljo," je dodal argentinski strokovnjak.

Inter Miami, ki vodi v vzhodni konferenci in je na vrhu skupnega seštevka severnoameriške nogometne lige MLS, bo gostil zasedbo Philadelphia Union. Lionel Messi si je poškodoval desni gleženj med finalom cope Americe sredi julija, ko je Argentini pomagal do zmage nad Kolumbijo.

Lionel Messi se po dvomesečni odsotnosti vrača na nogometna igrišča.
Lionel Messi se po dvomesečni odsotnosti vrača na nogometna igrišča. FOTO: AP

Od takrat je izpustil osem tekem v ligi MLS za svoj klub iz Miamija in letošnje kvalifikacije za svetovno prvenstvo za argentinsko reprezentanco. Inter si je že zagotovil mesto v končnici pokala MLS, čeprav bo njihova razvrstitev odvisna od tega, kako bodo končali redno sezono, ki se bo sklenila 19. oktobra.

Končnica se bo začela naslednji teden in končala s pokalom MLS 7. decembra. Finski krilni igralec Miamija Robert Taylor se je strinjal, da je Messijeva vrnitev na treninge ekipi dala zagon. "Že zdaj smo samozavestni, toda on nam daje še več samozavesti, zdaj, ko je spet treniral, in upam, da bo kmalu pripravljen za igro," je Taylor povedal za Miami Herald.

Taylor ne pričakuje trajnih posledic poškodbe na rekordnega osemkratnega dobitnika zlate žoge. "Seveda sta dva meseca dolga doba za vsakogar, a on je najboljši igralec. Zato mislim, da ne bomo videli veliko drugačnega Messija, kot smo ga lahko spremljali doslej," je dodal.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bobiv
14. 09. 2024 15.34
+6
Bravo Messi največji v vsej zgodovini nogometa!
Bigbadjohn
14. 09. 2024 11.52
+8
Zanimivo, nič komentarjev! Še nedolgo tega pa je vsak trol, ki da kaj nase, komaj čakal, da se bliskovito plane ponesnažiti pod vsak članek, ki vsaj bežno omeni Messija. Mar odsotnost pljuvanja pomeni tudi odsotnost popularnosti? Hmmm...
Luigi Taveri II.
14. 09. 2024 13.23
+5
Ne ...zgolj vsesplošno sprejetje dejstev, ki so jih vse vidne legende in žogobrcarska sfera dognale že do 2012...tudi tisti malo bolj počasni
Luigi Taveri II.
14. 09. 2024 13.28
+5
Če si je en Ramos prišel na čisto s tem, kdo je kdo, ne vidim za cincajoče nobenega drugega razloga, ki ne bi bil povezan z zdravjem
stoj?kov
14. 09. 2024 21.43
+4