Nogomet

Messi prevzema „desetko“

Barcelona, 04. 08. 2008 08.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Argentinski nogometni superzvezdnik, ki se z reprezentanco nahaja na olimpijskem prizorišču v Pekingu, bo po odhodu Ronaldinha prevzel dres s številko deset na hrbtu.

V nogometnem svetu ima dres s številko deset posebno veljavo. Običajno ga nosijo največje klubske in reprezentančne zvezde, igralci od katerih je v ekipi največ odvisno. Lionel Messi je že nekaj sezon prvi igralec španske Barcelone, po odhodu Brazilca Ronaldinha v Milano pa bo prevzel vse dirigentske vajeti katalonskega ponosa.

Lionel Messi bo pri Barceloni na hrbtu odslej nosil "desetko".
Lionel Messi bo pri Barceloni na hrbtu odslej nosil "desetko". FOTO: Reuters

Mladi Argentinec je sicer v lanski sezoni nosil dres s številko 19, odslej pa se bo na njegovem hrbtu bohotila „desetica“. Zanimivo, da njegov prejšnji dres niso dodelili nikomur in bo očitno v Barceloni „arhiviran“. Brazilec Daniel Alves, ki je v prestopnem roku prišel iz Seville bo pri Barceloni nosil dres s številko 20. Ta je v minuli sezoni pripadel Portugalcu Decu, novem članu londonskega Chelseaja. Za drugo večjo spremembo pri "številčenju" Barceloninih igralcev je poskrbel mladi domači adut Bojan Krkić Perez, ki je svojo dosedanjo številko 27 zamenjal z 11.



KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

marko10
04. 08. 2008 13.42
messi legenda!!! sempre barca...
essien5
04. 08. 2008 13.41
tojepa res dogodk mesca halo!!!!!!!!!!!!!!!!
trakus1
04. 08. 2008 12.03
Messi je bil itak boljši kot Ronaldinho in bi že takrat moral nositi dres s številko 10