Nogomet

Meščani do minimalne zmage, Aston Villa le remizirala

Manchester, 26. 10. 2024 18.30 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Manchester Cityja so v devetem krogu angleškega prvenstva z 1:0 premagali Southampton, ki tako še zmeraj ostaja pri zgolj eni točki. Aston Villa je na obračunu proti Bournemouthu v izdihljajih tekme prejela zadetek za 1:1, Brentford pa je v 96. minuti vknjižil zmago proti Ipswichu s 4:3.

Statistika tekme Manchester City - Southampton
Statistika tekme Manchester City - Southampton FOTO: Sofascore.com

Edini gol na obračunu med Manchester Cityjem in Southamptonom je po slabih petih minutah igre dosegel Erling Haaland. Serijski angleški prvaki imajo na prvem mestu Premier lige dve točki prednosti pred Liverpoolom, ki bo tekmo devetega kroga odigral v nedeljo proti Arsenalu.

Trenutno vodilna ekipa Lige prvakov Aston Villa si je na domačih tleh v domačem prvenstvu privoščila spodrsljaj. Varovanci Unaija Emeryja so imeli veliko več od igre in povedli v 76. minuti preko Rossa Barkleyja, za delitev točk pa je v zadnjem napadu na tekmi s strelom z glavo poskrbel poletni prišlek Evanilson.

Novinec med angleško elito Ipswich je na gostovanju pri Brentfordu po dobre pol ure igre vodil z 0:2, domačini pa so v končnici prvega dela izid izenačili. Zaostanek je najprej znižal Yoane Wissa, rezultat prvega dela pa je z avtogolom postavil Harrison Clarke. Slednji je v drugem polčasu prejel dva rumena kartona in v 69. minuti zaključil s tekmo, za zmago Brentforda pa je v 96. minuti poskrbel Bryan Mbeumo.

Brighton je v tekmo proti Wolverhaptonu vstopil v vlogi favorita in po 87 minutah igre vodil z 2:0. Volkovi so nato dvakrat zadeli in z remijem prišli do druge točke v letošnji sezoni.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Premier liga, 9. krog, sobota, 26. 10. 2024, izidi:

Aston Villa - Bournemouth 1:1 (0:0)

Brentford - Ipswich 4:3 (2:2)

Brighton - Wolverhampton 2:2 (1:0)

Manchester City - Southampton 1:0 (1:0)

Everton - Fulham -:- (-:-)

  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.