Nogomet

Marin se je po daljši prisilni odsotnosti vrnil na treninge zmajev

Ljubljana, 12. 09. 2024 08.01 | Posodobljeno pred 5 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po dolgem času Antonio Marin znova trenira z ljubljansko ekipo in se postopoma vrača v optimalno formo. Pod taktirko Victorja Sancheza 23-letni hrvaški vezist še ni zaigral, a njegov tekmovalni povratek je vse bližje. Hrvat utegne biti dodatna moč Olimpije v nadaljevanju evropske in domače klubske sezone. V slovensko prestolnico je pred slabim letom dni dopotoval kot velika okrepitev.

Antonio Marin v dresu zagrebškega Dinama.
Antonio Marin v dresu zagrebškega Dinama. FOTO: AP

Antonio Marin je otrok zagrebškega Dinama. Za modre je nastopal tudi v članski konkurenci in zaigral na sedmih tekmah prve hrvaške lige. Pred tem je izkušnje nabiral pri Rijeki, Šibeniku in zagrebški Lokomotivi, za kratek čas je bil tudi član italijanske Monze. V hrvaški ligi je skupno zbral 101 nastop, ob tem je v statistiko vpisal 12 golov in 12 podaj.

Marin je 17. februarja odigral zadnjo tekmo v zeleno-belem dresu. Nato se je na treningu zmajev zgodila huda poškodba kolena.  

Antonio Marin je februarja na treningu v Stožicah začutil močne bolečine v desnem kolenu. Glasen krik strelca dveh zadetkov na tekmi proti Radomljam je vzbudil zaskrbljenost v taboru zmajev, zdravniški pregledi pa so potrdili najhuje: Hrvat je strgal križno vez.

"To je del športa. Ko pogledam nazaj, deluje, kot da sem izzval nesrečo. Najprej sem seveda bil v šoku. Nisem mogel verjeti, da se mi je to pripetilo na treningu. Praktično tik pred koncem igre v povsem normalni situaciji. Vse do pregleda sem upal, da ne gre za hujšo poškodbo, a v sebi sem čutil, da nekaj ni v redu. Kasneje sem se zelo hitro sprijaznil z usodo. Zavedal sem se, da nimam veliko možnosti. Sledila je uspešna operacija, takoj sem prejel program dela in rehabilitacija je takoj začela uspešno potekati," je za uradno spletno stran sprva dejal Marin, ki je operacijo opravil v Zagrebu. Tam je tudi preživel večji del rehabilitacije. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Vse od samega začetka je bilo vse v najlepšem redu. Delal sem z vrhunskimi strokovnjaki, ki so v preteklosti že delovali s številnimi hrvaškimi nogometaši. Zelo redno sem opravljal posebne treninge posvečene takšnim poškodbam. Vsak trenutek sem izkoristil sebi v prid in mislim, da je bilo doslej vse več kot dobrodošlo. Tudi s psihološkega vidika, ki je tukaj zelo pomemben."

Nogometaši Olimpije so se spomnili na nesrečnega soigralca Antonia Marina.
Nogometaši Olimpije so se spomnili na nesrečnega soigralca Antonia Marina. FOTO: NK Olimpija Ljubljana

Olimpijo je pol leta spremljal na daljavo. "Najtežje je spremljati soigralce na daljavo. Gledal sem tekme in treninge. Z igralci sem živel praktično vsako sekundo. Vsaka poteza je bila doživeta, kot da sem tudi sam na zelenici. Žal mi je, da jim še ne morem pomagati, a zagotovo sem njihov največji navijač."

Victor Sanchez bo imel v nadaljevanju sezone na razpolago tudi povratnika Antonia Marina.
Victor Sanchez bo imel v nadaljevanju sezone na razpolago tudi povratnika Antonia Marina. FOTO: Damjan Žibert

Kdaj pričakuje povratek v kader zeleno-belih? Prvi treningi so že za njim ... "Edina stvar, ki so mi jo vsi dejali, je ta, da ne smem hiteti. Eno so želje, drugo pa realnost. Če vprašate mene, sam bi že jutri lahko treniral na polno in igral, toda v življenju ne gre tako enostavno. Potrebno je imeti potrpljenje. To imam v glavi od samega začetka dalje in tega se držim. Napoved je, da bi lahko v oktobru prišel ponovno zraven in začel konkurirati za nastop. Sedaj treniram s soigralci, vendar še brez dvobojev oziroma duelov v igri. Vsekakor bom potreboval čas, verjamem pa, da bom do zaključka leta imel za seboj pravo število tekem in bom na podlagi tega tako tudi nadaljeval, kjer sem ostal," je za uradno spletno stran Olimpije še povedal hrvaški vezist, ki ima s klubom visoke cilje ...

"Odkar sem manjkal, sem pogledal vsako tekmo Olimpije. Bil sem v stikih s soigralci, ostalimi ljudmi iz kluba. Kar veliko tekem sem si ogledal tudi v živo in ob tem spoznal, da osebam v klubu ni vseeno zame. Prepričal sem se, koliko jim pomeni moje zdravje in stanje s kolenom. Tudi to mi je dalo dodaten zagon. Da še bolj močno pritisnem in potrpim. Želim se vrniti močnejši in skupaj s preostankom ekipe Olimpijo ponovno vrniti na vrh. Do novega naslova državnih prvakov! Evropsko jesen imamo, sedaj je naš cilj evropska pomlad."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

borjac
12. 09. 2024 10.25
+5
Srečno na nogometnih igriščih Marin, mlad si in še dosti dokazovanj in uspehov je pred tabo, pa še odličnega trenerja imaš sedaj.