Nogomet

Mariborski napad okrepila lani prva violina Olimpije, Voloder podeseteril vložek

Maribor, 19. 01. 2022 16.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši Maribora, Celja in Mure so v sredo s skupnim čarterskim letom odleteli v Turčijo, kjer se bodo naslednja dva tedna pripravljali na drugi del sezone. Pred odhodom je športni direktor Mariborčanov Marko Šuler potrdil, kar se je namigovalo že dlje časa. Do konca sezone bo v Ljudski vrt posojen nekdanji napadalec Olimpije Đorđe Ivanović, sicer član beloruskega Šahtorja iz Soligorska.

Đorđe Ivanović proslavlja zmago nad Celjem v finalu pokala.
Đorđe Ivanović proslavlja zmago nad Celjem v finalu pokala. FOTO: Damjan Žibert

Đorđeja Ivanovića, ki je za Olimpijo na 39 tekmah dosegel 13 zadetkov, še ni bilo na letališču Edvarda Rusjana v Mariboru, vijoličnim se bo pridružil kar v turški Antalyji, kjer bo Maribor pilil formo za branjenje vodilnega položaja v prvi ligi. Novico je za časopis Večer potrdil Marko Šuler, ki je ob tem dejal, da gre za okrepitev, ki jo je v slovenskem nogometu težko dobiti in so jo nujno potrebovali po odhodu Rudija Požega Vancaša

Dejstva, da je bil Ivanović še v lanski sezoni član večnih mariborskih tekmecev, Šuler ni želel pogrevati. "Res je, da je bil kratko obdobje v Olimpiji, a je kvaliteta za to, kar želimo. V boju za vrh je rešitev, ki jo je težko najti. Lahko je dolgoročna rešitev," je povedal. Kot na svoji spletni strani še poroča Večer, bo lahko Maribor srbskega napadalca po sezoni odkupil ali pa mu posojo podaljšal še za eno leto. Koliko znaša njegova odkupna klavzula, ni znano. 

Ivanović je v Ljubljano prišel pred sezono 2020/2021 iz beograjskega Partizana. V prvenstvu je za zmaje, s katerimi je osvojil pokalno lovoriko, dosegel 11 zadetkov, s čimer je bil od Andreasu Vombergerju prvi strelec kluba. Soligorsk je lani poleti zanj odštel 450 tisočakov, njegova vrednost pa je ocenjena na okrogel milijon evrov. 

Iz Srbije prišel še en napadalec, Kronaveter se bo pridružil kasneje

Na seznamu mariborskih potnikov v Antalyo se je znašlo 27 igralcev, in sicer: Jug, Bergsen, Pridgar, Tomažič, Mitrović, Watson, Uskoković, Klampfer, Milec, Mutavčić, Sikošek, Koderman, Makoumbou, Maher, Gorenak, Lorber, Antolin, Repas, Sellouki, Žugelj, Alvir, Šturm, Tavares, Mudrinski, Sirk, Vipotnik in Nikolić.

Doma so ostali Aleks Pihler in Andrej Kotnik, oba okrevata in nadaljujeta treninge po individualnem programu, ter Rok Kronaveter, ki je bil v stiku z okuženo osebo, tako da se bo moštvu v Turčiji pridružil pozneje. Kot četrti vratar je bil prvi ekipi iz nogometne šole priključen Lukas Tomažič, kot nov obraz na članskem seznamu pa je prišel še 19-letni napadalec iz Srbije Stevan Nikolić. Nazadnje član Zemuna, pred tem pa v mlajših selekcijah tudi Crvene zvezde in Partizana, se bo začel dokazovati strokovnemu vodstvu ter ob ureditvi vseh zadev počakal na potrditev prestopa, so sporočilu na spletni strani kluba. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Voloder v ligo MLS, Maribor bo bajno zaslužil

Med potniki v Turčijo pričakovano ni bilo Roberta Voloderja. V prvem delu sezone enega najbolj standardnih članov mariborske zasedbe je v svoje vrste, kot se je namigovalo že dlje časa, zvabil Sporting Kansas City iz lige MLS. Koliko so z njegovo prodajo zaslužili v Ljudskem vrtu, ni znano, je pa Šuler že pred časom medijem razkril, da bodo vloženi znesek vanj vsaj podeseterili. 

"Prišel je kot posojen igralec, odhaja v zgodbi, ki je uspešna za obe strani. Vse posoje med poletnim prestopnim rokom so bile opravljene z namenom, da je Maribor imel realno možnost odkupa. Pri Robiju smo se odločili za odkup, njegove predstave pa so izzvale pozornost tujih oglednikov in pripeljale snubce z različnih strani. Odhaja v MLS, njegov primer dokazuje, da je tudi v tako kratkem času mogoče iz Maribora narediti korak naprej. Prizadevali smo si, da bi ostal dlje, toda po prejeti ponudbi je želel narediti korak naprej. Nismo ga mogli zadržati, v skupnem seštevku gre za pozitivno zgodbo, saj smo s kreativnostjo, iznajdljivostjo in zelo majhnim vložkom prišli do kakovostnega igralca in finančnega dobička. Kadrovsko pa smo se pravočasno odzvali, pripeljali Maxa Watsona, ki se hitro prilagaja na naše zahteve," je o naslednjem poglavju prestopnega roka povedal Šuler. 

Za Voloderjem je sicer zelo zanimiva pot. V prvem delu sezone, v katerem je odigral kar 24 tekem, je bil v Maribor posojen iz nemškega prvoligaša Kölna. Vijolični so ga pozimi odkupili in že isti prestopni rok tudi prodali. "Res to ni običajna pot nogometaša iz Nemčije in marsikdo se zanjo ne bi odločil. Toda od začetka sem verjel, da je to idealna možnost. Čas, ki sem ga preživel tukaj, je potrdil, da sem se odločil prav. Vsakomur lahko Maribor toplo priporočam, ne glede na starost. Vsak bo tukaj imel pogoje za nogometni razvoj oz. napredek. Klub omogoča, da razviješ in pokažeš svoj potencial, ob tem pa da igraš evropske tekme, kar je seveda tudi zelo mikavno," je ob svojem slovesu povedal nadarjeni osrednji branilec. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JAZsemTI
19. 01. 2022 21.10
+1
To bodo spet neke "jake" priprave, ja. 😂
bigdick19
19. 01. 2022 20.15
+0
malibor vedno gnila jajca kupuje v Ljubljani 😂
provokatorr
19. 01. 2022 20.42
+3
provokatorr
19. 01. 2022 20.10
+3
Ivanović bo že svojo prvo tekmo odigral v stožicah. Zeleni zajčki ga bodo še zeli veseli. Še posebej, ko jim bo zabil gol, kot jim ga je krona
provokatorr
19. 01. 2022 20.08
+3
Spet so pripeljali bivšega žabara......
R-K
19. 01. 2022 19.56
+3
E smo mi bedaki. Tip nam gre k konkurenci. Mi pa kupujemo nikad čuo igralce. Ne vem kolikor mi je šuler fejst ponaredek ZZja, pa vidm da mu še naš Turbo Rudi ne seže do gležnjev! Pa standardne igralce ki so reprezentanti spuščamo iz kluba. Npr Kurež
mackon08
19. 01. 2022 20.22
+1
R-K Olimpija nima denarja za razliko od Maribora, Mandaričevo mešetarjenje je preteklost.
Nidani
19. 01. 2022 18.51
-5
Meni izgleda, kot reklama za manj masten jogurt 🧐
Mother Russia
19. 01. 2022 18.51
+3
Ivanović je soliden igralec. To se bo Morostarjem kolcalo....
Hc4life
19. 01. 2022 17.58
+5
Šuler je pravi znalac
Operate-Bot
19. 01. 2022 17.41
+6
Nekdo je jezen h😂😂😂
Optimisty
19. 01. 2022 17.40
-5
OlalaKokoĐambo
19. 01. 2022 17.11
-6
Ta Grobarska p..... itk je za na njivo ..