Nogomet

Celjani boljši od Domžal, Mariborčani pa od Nafte

Lendava, 22. 09. 2024 22.10 | Posodobljeno pred eno minuto

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
S.V., STA
Komentarji
0

Nogometaši Celja so v devetem krogu Prve lige Telemach brez težav ugnali Domžale (0:3), Mariborčani pa lendavsko Nafto (0:3). Dvoboj med Koprom in Muro se je končal brez zadetkov.

Celjani so povedli že v tretji minuti, ko si je veliko napako privoščil Tom Alen Tolić, kar je z odličnim zaključkom izkoristil Armandas Kučys. Litvanski napadalec je imel novo priložnost že v sedmi minuti, a je v zaključku napada izgubil ravnotežje. 

Domžalčani so se nato uspeli pobrati in nekoliko dvigniti nivo svoje igre. Na račun tega so v 11. minuti preko Danijela Šturma dosegli zadetek, a je bil krilni napadalec Domžal ob tem v globokem prepovedanem položaju in ostalo je pri vodstvu Celja. 

Na drugi strani se je pred vrati domačih po podaji Ivana Brnića znova znašel Kučys, a je njegov strel odbil Ajdin Mulalić, medtem pa je prišlo tudi do močnega trka med celjskim napadalcem in vratarjem Domžal. Tudi varovanci Alberta Riere pa so v nadaljevanju prvega dela igre dosegli neregularen zadetek, ko je bil še drugič natančen Litvanec Kučys.

Tudi v drugem delu so bili Celjani boljši nasprotnik. Prva priložnost drugega dela je pripadla Luki Bobičancu, Hrvat v celjskih vrstah pa je bil premalo natančen. Nevarno situacijo si je po protinapadu priigrala tudi domača zasedba, a je bil na pravem mestu Matjaž Rozman

V 66. minuti se je manjši pritisk Celjanov obrestoval, podajo rezervista Clementa Lhernaulta je unovčil Brnić, upe Domžalčanov pa je v zaključku tekme pokopal Svit Sešlar, ki je še na tretji tekmi v članskem dresu Celja zatresel mrežo nasprotnika. 

Maribor uspešen v Lendavi

Mariborčani so v dvoboj v Lendavi morali brez Josipa Iličića in še nekaterih že prej odsotnih igralcev, a so bili vseeno v vlogi nespornega favorita. Te vloge v prvem polčasu niso upravičili, v drugem pa so hitro strli odpor sicer odločne domače zasedbe. S peto zmago so se na lestvici prebili tik za Olimpijo, za katero zaostajajo za točko, Nafta pa je po sedmem porazu osma.

Lendavčani so na tekmi prvi zagrozili, ko je v šesti minuti z glavo poskusil Rok Pirtovšek, vendar je Ažbe Jug žogo ujel. Mariborčani so prvo lepšo akcijo izpeljali v 20. minuti, ko je z volejem poskusil György Komaromi, a meril malce previsoko.

Milan Klausz je takoj zatem na drugi strani prišel do odprtega strela, vendar Jug ni imel veliko težav z njim, Etienne Beugre pa je v 26. minuti sam prišel v kazenski prostor Nafte, kjer pa ga je dobro ustavil Žan Mauricio.

Tudi Nafta pa je še naprej testirala mariborsko obrambo, med drugim je Tom Kljun v 39. minuti sprožil z desne strani in zgrešil cilj, tako kot tudi Darko Hrka, ko se je odločil za strel od daleč v 44. minuti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nafta je tudi drugi polčas začela odločno in takoj poskusil z novim strelom od daleč, vendar se Jug ni pustil presenetiti. Kljub ne posebej prepričljivi igri gostov pa so slednji povedli v 56. minuti, ko je Niko Grlić v mrežo pospravil z blokom odbito žogo.

Le tri minute pozneje je Beugre podvojil prednost Maribora, potem ko je po podaji Komaromija z desne strani zadel z glavo. Komaromi je sam poskusil s strelom v 63. minuti, vendar žogo poslal v Mauricia.

V 71. minuti je Haris Kadrić zgrešil iz ugodnega položaja, ko je žogo z diagonalnim strelom poslal mimo vratarja in mimo vrat, na drugi strani pa je bil natančnejši Marko Božić, ki je z glavo unovčil podajo Sheyija Oja z leve strani ter tako v 79. minuti postavil končni izid.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nafta bo v 10. krogu v soboto gostila Muro, Maribor pa bo dan pozneje gostoval pri Domžalah.

Dvoboj Kopra in Mure ni ponudil zadetkov

Izbranci Oliverja Bogatinova so več kot en polčas igrali z igralcem manj, a vseeno prišli do točke v obračunu z Muro. Primorci so bili bolj ali manj enakovredni gostom v vseh elementih, imeli pa tudi najlepšo priložnost na tekmi, na kateri sta ekipi prvi strel v okvir vrat poslali šele po dobri uri. Soboška ekipa je po devetih krogih pri 16 točkah, Koper pa pri dveh manj.

Koper bo v 10. krogu v nedeljo gostil Radomlje, Mura pa bo dan prej gostovala pri Nafti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.