Nogomet

Maribor zanesljivo odpravil Domžale, Koper v izdihljajih ugnal Radomlje

Domžale, 29. 09. 2024 22.12 | Posodobljeno pred 3 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

10. krog prve slovenske lige je prinesel dva nedeljska obračuna. Mariborčani so na gostovanju v Domžalah slavili s 3:0, Koprčani pa so doma premagali Radomlje z 1:0.

Nogometaši Maribora so v Domžalah upravičili vlogo favorita in brez posebnih težav ugnali zadnjeuvrščene Domžale, ki tako ostajajo brez zmage ter le z dvema točkama. V 38. minuti je dobro mariborsko obdobje napovedal Josip Iličić, odlično je izvedel prosti strel, a mu je veselje preprečil domžalski vratar Rok Vodišek, ki je žogo odbil v kot. Po njem so Mariborčani izvedli lepo akcijo, Jan Repas je žogo poslal v sredino, v kazenskem prostoru pa je svojo kakovost dokazal Orphe Mbina, ki je visoko skočil in z glavo poslal žogo v mrežo. Le tri minute pozneje je sodnik zaradi prekrška nad Janom Repasom dosodil najstrožjo kazen, uspešno jo je izvedel Iličić, žogo je v gol poslal z atraktivno "panenko".

Na začetku drugega dela so Domžalčani spet kazali nekaj več energije, a nevarni niso bili. Gosti so nadzorovali igro, bili tudi nevarnejši, dvakrat je zagrozil Niko Grlič, ob njegovem drugem poskusu se je zatresla prečka. Končni izid je v 84. minuti po bratski akciji postavil Žiga Repas, ki je Vodiška presenetil s strelom z 20 metrov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Maloštevilni gledalci v Kopru niso videli veliko zanimivega nogometa. Začetek je sicer napovedoval nasprotno, a se je igra hitro umirila. V 40. minuti je moral predčasno v slačilnico Uroš Korun, ki je storil grob prekršek nad Franom Tomekom, ki prav tako ni mogel nadaljevati igre. Kljub igralcu več in pritisku Koprčani v drugem delu niso bili posebej nevarni. A Maročan Omar El Mansuri je v 77. minuti nakazal, da se ne misli predati. S strelom z dobrih dvajsetih metrov je zadel vratnico, več sreče pa je imel v drugi minuti sodnikovega dodatka, ko je žoga le končala na mestu, kjer si je želel.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prva liga, 10. krog, nedelja, 29.9.2024, izidi:

Koper - Radomlje 1:0 (0:0)

Domžale - Maribor 0:3 (0:2)

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.