Nogomet

Maradona ušel atentatu?

Glasgow, 26. 11. 2008 08.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po pisanju argentinskih medijev je Diego Armando Maradona med gostovanjem njegove reprezentance na Škotskem le za malo ušel atentatu. Zanimivo, da se o tem še niso razpisali otoški mediji.

Maradona je prvenec na argentinski klopi končal z zmago v Glasgowu.
Maradona je prvenec na argentinski klopi končal z zmago v Glasgowu. FOTO: Reuters

Prvenec na klopi argentinske reprezentance je novi selektor nogometašev te južnoameriške države Diego Armando Maradona končal z minimalno zmago. Vendar pa to velikemu Diegu bržkone ne bo ostalo najbolj v spominu. V bližini Hampden Parka v Glasgowu so namreč ujeli Angleža, ki je pod plaščem skrival mačeto, s katero je nameraval ubiti prav Maradono. Domnevni napadalec je identificiran kot Ian Wellworth s stalnim prebivališčem v Middlesbroughu. In kaj je 43-letni Otočan zameril legendarnemu nogometašu? Nič drugega kot doseženi zadetek z roko na svetovnem prvenstvu leta 1986 v Mehiki, ki je odločil tekmo med Anglijo in Argentino.

Kasneje je Argentina osvojila tudi naslov svetovnega prvaka, Wellworthu pa se je življenje nesrečno zasukalo. Britanec je namreč pred 22 leti stavil in to s posojenim denarjem, točno 5.000 funtov na zmago Anglije. Če bi Angleži poleg tega na koncu osvojili naslov prvaka bi začetni znesek nekajkrat povečal. Toda zaradi rezultata, še posebej zaradi „božje“ Maradonine roke, je izgubil vse, tudi ženo, ki ga je kasneje zapustila. Wellworth je lokalnim posojevalcem z obrestmi takrat dolgoval 125.000 funtov. Anglež se je zaradi „vsega hudega“ želel maščevati Maradoni, saj meni, da je prav mali Argentinec kriv za njegovo življenjsko nesrečo. Wellworth je sicer trenutno nezaposlen in ima psihične težave. Sedaj mu grozi še petletna zaporna kazen.



KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

stonedking@email.si
26. 11. 2008 12.05
ja sej ga cist razumem da ga je hotel ubit ...sam kaj pa stav na angleze :D
Golcar
26. 11. 2008 11.07
res grozn življenje tegale moža... po drug stran je pa sam kriv! zakaj gre sploh stavt is posojenmo denarjam! pa če je maradona ušel atentatu... to pomen da bi mogu bit na razdalji 1 metra! nevem če lahko kr vsak pride zravn maradone karad mu paše ?
marko.peser@gmail.com
26. 11. 2008 10.53
sej je bil kul igralec in ravno zaradi tega so mu spregledali tale gol z roko
sasska
26. 11. 2008 10.34
to je res totalno pederski gol sicer se ne spoznam nekaj na nogomet ampak sem mislila da je bil maradona ok igralec, ta poteza z roko pa je adijo