Nogomet

Maradona: 'Nisem strahopetec'

Buenos Aires, 05. 11. 2008 10.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Novi nogometni selektor Argentine Diego Armando Maradona je že izbral kapetana moštva in verjame, da bodo z moštvom v prihodnosti dosegli vrhunske rezultate.

Diego Armando Maradona
Diego Armando Maradona FOTO: Reuters

Pravkar ustoličeni argentinski nogometni selektor ne skriva, da mu ambicij ne manjka, priznal pa je tudi, da mu je nova služba velika čast in izziv. Diego Armando Maradona, ki je v nogometni karieri doživljal številne padce in vzpone,  se brez dvoma zaveda zahtevnosti naloge. "Ne bojim se, da bi mi padla krona z glave. Moštvo je v majhni krizi in bil bi strahopetec, če ne bi prevzel službe,"  je za Reuters dejal Maradona in pri tem mislil na šele tretje mesto Argentine v južnoameriških kvalifikacijah za SP leta 2010 v Južni Afriki in samo eno zmago v zadnjih osmih tekmah.

"To je velika čast, spet sem se počutil živega kot v najboljših časih. To so bile moje sanje, zdaj pa me čaka naporno delo. Računam na popolno zaupanje igralcev in pričakujem, da se bodo na terenu zabavali in sledili mojim navodilom," je dejal Maradona, ki je dejal, da bo igralec Liverpoola Javier Mascherano kapetan moštva. "Mascherano je igralec z največ kvalitetami, za katere smatram, da jih kapetan potrebuje. Način, kako razmišlja, kako se žrtvuje za ekipo, profesionalen način vedenja, to so kvalitete, ki jih mora imeti argentinski kapetan."

Nekatere od anket so pokazale, da je bilo kar 70 odstotkov vprašanih proti njegovemu imenovanju za selektorja, a 48-letni Maradona pravi: "Zdaj bodo morali postati moji navijači in podporniki, sicer ne bodo več Argentinci. Mislim, da imam podporo nogometne javnost, kar je najbolj pomembno."




KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

warezovc@email.si
06. 11. 2008 08.28
eh naredi kaj, pa nehaj blebetati pa lajne zategovat