Nogomet

Maradona: Najraje bi izpustil moskovski dvoboj

Buenos Aires, 06. 08. 2009 10.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Argentinski selektor Diego Armando Maradona bo z ekipo odpotoval v Moskvo, kjer so bodo Gavči prihdonjo sredo pomerili z Rusi.

Diego Armando Maradona bi najraje izpustil sredino prijateljsko tekmo v Moskvi.
Diego Armando Maradona bi najraje izpustil sredino prijateljsko tekmo v Moskvi. FOTO: Reuters

Diego Armando Maradona si sredine prijateljske tekme ne želi, saj se boji, da bi pred eno najpomembnejših tekem južnoameriških kvalifikacij za SP ostal še brez kakšnega člana udarne enajsterice. "Pred dvobojem proti Braziliji ne želim tvegati. Dvoboj bo na sporedu že 20 dni po tekmi proti Rusom. V kolikor se mi v Moskvi poškoduje le en igralec, bi bila to zame prava katastrofa, za Brazilce pa prednost," je na novinarski konferenci dejal argentinski selektor, ki se zaveda težkega položala Argentine v kvalifikacijah za SP.

To je še ena tistih izjav, s katerimi Maradona spominja na pravega trenerja. Če je z zdesetkano ekipo poprej govoril o obrambnem modelu igre in hitrih nasprotnih napadih, potem je to še ena v seriji izjav z resnično nogometno vsebino. Kakor koli že, Brazilci bodo neprimerno pomembnejši tekmec od Rusov: "Tesno jih bomo pokrivali po celem igrišču. Kakaju in Robinhu ne smemo puščati prostora za igro. Zavedamo se, da imamo enkratno priložnost, da si na tej tekmi utremo pot proti uvrstitvi na SP," je še dodal Maradona.

Po štirinajstih krogih od osemnajstih so Argentinci na četrtem mestu lestvice južnoameriških kvalifikacij, kar je zadnje mesto, ki še neposredno vodi v Južnoafriško republiko. Dvoboj Argentincev in Brazilcev bo v Rosariu.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

red.man2913
06. 08. 2009 22.14
ma ta maradona je en nesposobn trener... kot igrauc je biu legenda ampak za trenerja pa definitivno ni raje naj pokliče higuaina k je trenutno poleg messija najbolši argentinski napadalc
del_piero
06. 08. 2009 20.20
pot_head ti si smesen to je isto kot da bi reku da je opica bujsa od bika.poglej kak stroj je militok se zagradi je ku kitajski zid ne pa uni s.e.l.j.a.k.pomoje nisi ene tekme gledu k je igrau milito k aguerota so naredili mediji tko da ne mi govorit od nogometa in pej rajs risanke gleat.
olimpija05
06. 08. 2009 17.28
aguero - tevez je napad argentine saj mogu bi bit!
pot_head
06. 08. 2009 15.22
del_piero ne prbiji aguero je jači od milita tko da pšššššššt
Tilen Lesinšek
06. 08. 2009 13.03
boji se on da mu bo ata hiddink očital lekcijo iz taktike
warezovc@email.si
06. 08. 2009 11.16
KAJ BI DAL DA JIH RUSI UTISAJO HAHA
del_piero
06. 08. 2009 11.12
dokler mu bo igral aguero namesto diega milita bo pac tko.ce je aguero porocen z njego hcerko to ni merilo da mora igrat in ce ti imas iskusenj s treniranjem ekipe samo da se pises maradona si ze trener argentine tko pac je in dokler bo tko argentina ne bo imela rezultatov.