Nogomet

Manchester United se je zavoljo denarja odrekel legendarnemu Fergusonu

Manchester, 15. 10. 2024 13.55 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo angleškega prvoligaša Manchester Uniteda se je znašlo pod plazom kritik. Po enajstih letih so namreč prekinili pogodbo najuspešnejšemu trenerju v zgodovini kluba Siru Alexu Fergusonu, ki je vse od upokojitve leta 2013 za klub iz Manchestra opravljal vlogo ambasadorja.

Sir Alex Ferguson, ki je Manchester United vodil med letoma 1986 in 2013 ter osvojil kar 38 lovorik, ne bo več ambasador kluba. Novo lastništvo rdečih vragov pod vodstvom Sira Jima Ratcliffa se je namreč odločilo, da legendarnemu trenerju po koncu aktualne sezone ne bo več plačevalo stroškov v višini približno dva in pol milijona evrov. 82-letni Škot bo sicer ostal direktor tako imenovanega nogometnega odbora kluba, za kar pa ne bo prejemal plačila, saj gre za častno in ne izvršno funkcijo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Odločitev kluba je posledica ukrepov zmanjševanja stroškov, ki jih je novo vodstvo kluba začelo uvajati pomladi letos. V dobre pol leta je po poročanju angleških medijev brez službe pri enemu najuspešnejših nogometnih klubov na svetu že ostalo približno 250 oseb, United pa naj bi v tem času bistveno zmanjšal tudi potne stroške igralskega kadra in osebja.

Sir Jim Ratcliffe je ustanovitelj in direktor INEOS-a in eden najbogatejših Angležev.
Sir Jim Ratcliffe je ustanovitelj in direktor INEOS-a in eden najbogatejših Angležev. FOTO: AP

Angleški mediji še poročajo, da uslužbenci Manchester Uniteda niso dobro sprejeli številnih ukrepov za zmanjšanje stroškov, zadnja v vrsti potez pa je pošteno razjezila tudi številne podpornike kluba, ki so svoje mnenje jasno izrazili na družabnih omrežjih. Še posebej, ker ukrepi sovpadajo s poletnim prestopnim rokom, v katerem je United zapravil približno 240 milijonov evrov za okrepitve, hkrati pa naj bi bil po zgodovinsko najslabšem vstopu v premierligaško sezono na izhodnih vratih kluba glavni trener Erik ten Hag, ki bo v primeru predčasne prekinitve pogodbe upravičen do visoke odškodnine.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mackon08
15. 10. 2024 16.07
Pravilno 2,5 milijona letno stran vrženega. Pa kaj če je vodil klub dolga leta, saj je mastno zaslužil.
orehi
15. 10. 2024 15.15
+1
In sedaj je problem denar za človeka ki je pol svoje kariere vodil klub ki je bil med največjimi a danes plačujejo 100 miljonske zneske ki z 11 metrov nemore zabiti gola in nima niti osnovne izobrazbe
orehi
15. 10. 2024 15.08
+1
Saj gospod nerabi tega denarja ,ampak žalostno je da odkar je odšel vse propada in tu se vidi njegova veličina .