Nogomet

City v iskanju zamenjave za Rodrija pogleduje tudi proti De Jongu

London, 01. 10. 2024 16.48 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Manchester City je po derbiju z Arsenalom ostal brez enega izmed ključnih nogometašev, vezista Rodrija. Po hujši poškodbi je sezona zanj že končana, Pep Guardiola pa je zdaj pred težko nalogo, najti zamenjavo za odličnega Španca.

Po poškodbi sprednje križne vezi v desnem kolenu na Rodrija letos v Manchester Cityju ne bodo mogli več računati. Španec je že prestal operacijo, vendar se bo na zelenice vrnil šele v naslednji sezoni. 

Rodri je na tekmi z Arsenalom staknil poškodbo, ki je končala njegovo sezono
Rodri je na tekmi z Arsenalom staknil poškodbo, ki je končala njegovo sezono FOTO: AP

Cityju se bo Špančeva odsotnost še kako poznala. Še nedolgo nazaj je trener modrih Pep Guardiola sicer trdil, da je Rodri nezamenljiv in da ne bodo iskali nadomestnega igralca, temveč si bodo pomagali z obstoječim kadrom. Res je, da lahko računa na pomoč Ilkaya Gundogana, Matea Kovačića, Matheusa Nunesa in Rica Lewisa, vendar se zdi, da katalonski strateg pred zimskim prestopim rokom vse bolj pogleduje tudi proti nogometašem drugih klubov.

Kot poroča The Guardian, se je na radarju Cityja znašel mladi Italijan Samuele Ricci, 23-letnik, ki trenutno igra za Torino. Poleg tega naj bi se Guardiola po poročanju tujih medijev med drugim zanimal za vezista münchenskega Bayerna Leona Goretzko, 25-letnega Martina Zubimendija iz Reala Sociedada in igralca Barcelone Frenkieja De Jonga. City je že v prejšnjih sezonah izkazal zanimanje za Nizozemca, vendar so bili vsi njihovi poskusi do sedaj jalovi, tudi tokrat pa zaenkrat še ne diši po prestopu 27-letnika.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pri Blaugrani so namreč že jasno dali vedeti, da De Jonga ne želijo prodati. Za Katalonce bi izguba Nizozemca pomenila nov hud udarec, saj se že tako soočajo s poškodbami ključnih igralcev, kot so Gavi, Marc-Andre Ter Stegen, Marc Bernal, Andreas Christensen, Ronald Araujo, Dani Olmo in Fermin Lopez.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
01. 10. 2024 18.21
+2
Igra se je začela....haha...
Robi Nutrija
01. 10. 2024 16.58
+2
Brez Rodrija in De Bruyna je City močno oslabljen, zanimivo bo videti, kako bo Pepček to zvozil.