Nogomet

Luka Zahović bo moči združil s še enim slovenskim reprezentantom

Zabrze, Poljska, 28. 06. 2024 09.45 | Posodobljeno pred dvema dnevoma

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, Žan T. Urbanija
Komentarji
0

Slovenski nogometaš Luka Zahović bo po novem branil barve poljskega Gornika Zabrze, je na svoji spletni strani sporočil poljski prvoligaš. 28-letni napadalec prihaja kot prost igralec iz Pogona Szczecina, pri Górniku pa bo moči združil s slovenskim reprezentantom Erikom Janžo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Slovenski nogometaš Luka Zahović bo po novem branil barve poljskega prvoligaša, ki je v pretekli sezoni zasedel šesto mesto, je na svoji spletni strani sporočil klub z juga Poljske. 28-letni napadalec prihaja kot prost igralec iz Pogona Szczecina, pri Gorniku pa bo moči združil s slovenskim reprezentantom Erikom Janžo, enem od dveh strelcev Slovenije v skupinskem delu Eura v Nemčiji.

Erik Janža v dresu Gornika Zabrze
Erik Janža v dresu Gornika Zabrze FOTO: Profimeda

Poleg Janže bo Zahović moči združil še z enim prijateljem Filipejem Nascimentom, s katerim sta kot osnovnošolca igrala v akademiji lizbonske Benfice, so zapisali pri klubu. Zahović, sicer rojen v Guimaraesu na Portugalskem, je prve korake začel pri akademiji portugalskega kluba.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Luka Zahović je eden izmed igralcev, ki jih selektor Matjaž Kek ni uvrstil na seznam reprezentantov za prihajajoče Evropsko prvenstvo v Nemčiji. Zahović je v zadnjih štirih sezonah pri Pogonu na 123 tekmah zbral 26 golov in dodal 15 podaj. Najboljšo sezono je imel v letu 2021/22, ki jo je končal z 11 goli in petimi podajami.

Pred tem je 28-letnik igral pri Mariboru, vmes je bil posojen Veržeju, potem pa odšel na Nizozemsko k Heerenveenu. Nato je bil sprva posojen v Maribor in zatem tudi odkupljen, oktobra 2020 pa se je preselil k Pogonu na Poljsko.

Slovenski nogometaš je s klubom iz Zabrzeja sklenil pogodbo do junija 2026 z možnostjo podaljšanja, so še dodali pri klubu.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.