Nogomet

Ljubljanski zmaji okrepljeni s portugalsko močjo

Ljubljana, 26. 06. 2023 19.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski nogometni ligaški in pokalni prvak krepi položaje tako na zelenici kot tudi ob njej. Olimpiji so se namreč na pripravah v Avstriji pridružili kar trije Portugalci. Obrambo je okrepil desni bočni branilec Jorge Silva, strokovni štab pa pomočnika trenerjev Jose Serrao in Mauro Moderno.

27-letni Jorge Silva, ki igra na položaju desnega bočnega branilca, je bil nazadnje član Pacos Ferreire. Z zmagovalci dvojne krone v minuli sezoni je popisal pogodbo do konca junija 2025.

"Vesel sem, da sem se pridružil dvojnim prvakom in da bom dve sezoni lahko nosil zeleno-beli dres. Glavnega trenerja že poznam, zato vem, kakšen nogomet želi igrati. To mi ustreza. Tudi z nekaterimi igralci se poznam že od prej, saj smo skupaj igrali na Portugalskem. Sualehe in Rui Pedro sta mi o klubu in mestu povedala veliko lepega. Kljub temu, da je ekipa s pripravami že začela, mislim, da ne zamujam ničesar. Veselim se prvega treninga in spoznavanja fantov. Vem, da so bili v prejšnji sezoni precej uspešni in mislim, da nam z dobrim delom lahko uspe tudi letos. V kvalifikacijah za Konferenčno ligo sem sam že igral in nabiral izkušnje. Poznam torej raven tekmovanja. Čez dva tedna nas čaka prva tekma v Latviji, ki bo še kako pomembna. Dal bom vse od sebe, da pomagam ekipi in se na koncu skupaj veselimo," je ob podpisu za Olimpijo za klubsko spletno stran povedal Silva.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Silva bo v obrambo Olimpije prinesel izkušnje, ki jih je zadnje štiri sezone nabiral med portugalsko elito. Dres Pacosa Ferreire je oblekel na 55 tekmah v vseh tekmovanjih, vključno z nastopi v kvalifikacijah za Konferenčno ligo, kjer jim je v sezoni 2021/22 nasproti stal angleški Tottenham. Nekdanji mladi reprezentant Portugalske je bil v preteklosti član Sportingove akademije, pred prestopom v Ferreiro pa je tri sezone igral za drugoligaša Leixoes.

Olimpijine poletne okrepitve:

Ahmet Muhamedbegović (AVT) - osrednji branilec

Saar Fadida (IZR) - vezist

Raul Alexander Florucz (AVT) - krilni napadalec

Nemanja Motika (SRB) - krilni napadalec

Jorge Silva (POR) - bočni branilec

Poleg Silve sta portugalsko kolonijo v Ljubljani dopolnila še nova pomočnika trenerjev, Jose Serrao in Mauro Moderno.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ferjalec
26. 06. 2023 20.28
-1
Tudi, če pripeljete Halanda, vam ne bo nič pomagalo v boju za nslov DP.
t3d0m3d0
26. 06. 2023 20.30
-1
Za nabaviti Haalanda Olimpiji manjka par "centov" :)
t3d0m3d0
26. 06. 2023 20.14
+1
Zgleda, da se je končno nekaj premaknilo v našem nogometu, ne nabavlja se samo Yugovićev.
Betuul
26. 06. 2023 19.56
+1
Tako ! To je pa naše! Jorge; Jose ;Mauro!👍 Dobrodošli