Nogomet

Liverpool in Slot uspešno začela novo ero, brez težav tudi Arsenal

Ipswich, 17. 08. 2024 20.30 | Posodobljeno pred 30 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
S.V., A.M.
Komentarji
0

Ipswich Town se je po 22 sezonah vrnil med premierligaško elito. Na uvodnem dejanju so modri na domačem stadionu Portman Road klonili proti Liverpoolu, ki ga je prvič – kar se tiče tekmovalnih tekem – vodil novi trener Arne Slot (0:2). Arsenal je brez težav ugnal Wolverhampton (2:0), Newcastle z igralcem manj Southampton (1:0), Aston Villa pa West Ham (1:2).

Statistika Ipswich Town - Liverpool
Statistika Ipswich Town - Liverpool FOTO: Sofascore.com

Ipswich je presenetil nasprotnika z izvajanjem visokega pritiska, kar je varovancem Arneja Slota povzročalo precej preglavic že pri izgradnji napadov. Liverpool si tako v prvem delu igre ni priigral niti ene omembe vredne priložnosti. 

Pri domačih je v napadu najbolj razigran deloval Omari Hutchinson, ki je v 32. minuti dobro preigraval med branilci Liverpoola, a je bil na koncu njegov poskus prešibak, da bi lahko z njim ukanil vratarja Alissona

Omari Hutchinson in Dominik Szoboszlai
Omari Hutchinson in Dominik Szoboszlai FOTO: AP

Redsi so vendarle po odmoru močno dvignili nivo igre in zagospodarili na igrišču. Sprva je zapretil Alexis Mac Allister, nato je imel izjemno priložnost z glavo še Diogo Jota

Po uri igre je Liverpoolovo akcijo na desni strani začel Trent Alexander-Arnold in v ogenj poslal Mohameda Salaha, ki je nesebično zaposlil Joto, Portugalec pa je tokrat brez težav pospravil žogo v prazno mrežo. 

Diogo Jota
Diogo Jota FOTO: AP

Egipčanski krilni napadalec je pet minut pozneje dobro kombiniral z Dominikom Szoboszlaijem, kar je privedlo do povišanja vodstva. Salah je asistenci dodal še zadetek, s tem pa je poskrbel tudi za končnih 0:2. 

Mohamed Salah
Mohamed Salah FOTO: AP

Arsenal brez težav opravil z Wolvesi

Topničarji so na domačem stadionu Emirates dominirali večji del tekme, volkovi pa so bili stisnjeni pred svoja vrata, kjer so se ves čas krčevito branili. Mrežo gostov je v 25. minuti načel Kai Havertz, ki je izkoristil predložek Bukaya Sake

Slavje Arsenala
Slavje Arsenala FOTO: AP

Prav 22-letni Anglež pa se je v 74. minuti še sam vpisal med strelce, s tem pa potrdil uvodno in pričakovano zmago varovancev Mikela Artete (2:0). 

Statistika Arsenal - Wolves
Statistika Arsenal - Wolves FOTO: Sofascore.com

Srake z igralcem manj zdržale pritisk svetnikov

Na St. James' Parku je bilo pričakovati zanesljivo zmago Newcastla proti povratnikom med elito iz juga Anglije. Toda nogometno popoldne v Newcastle upon Tynu je z nespametno potezo zakuhal Fabian Schär. Švicar je naslonil glavo na čelo Bena Beretona Diaza, za kar mu je sodnik Craig Pawson pokazal karton rdeče barve. 

Fabian Schär in Ben Bereton Diaz
Fabian Schär in Ben Bereton Diaz FOTO: Profimedia

Kljub temu pa so črno-beli tik pred odhodom na odmor izkoristili veliko napako vratarja Alexa McCarthyja, ko je do zadetka prišel Joelinton. V drugem delu so svetniki močno oblegali domača vrata, toda odlično je bil razpoložen Nick Pope, poleg tega pa je žogo na golovi črti izbil Lewis Hall. Newcastle je tako prišel do izredno prigarane zmage. 

Statistika Newcastle - Southampton
Statistika Newcastle - Southampton FOTO: Sofascore.com

Tri točke so vknjižili tudi nogometaši Aston Ville, ki so na gostovanju pri West Hamu povedli že v četrti minuti, ko je bil po podaji iz kota v domačem kazenskem prostoru najvišji debitant Amadou Onana. Londončani so prišli do izenačenja v 37. minuti, ko je bil po strelu iz bele pike natančen Lucas Paqueta, končni izid pa je po lepi moštveni akciji v 79. minuti postavil rezervist Jhon Duran, ki je bil med poletjem povezan prav s prestopom v vrste West Hama.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi, Premier liga, 1. krog:

Manchester United - Fulham 1:0 (0:0)
Zirkzee 87.

Ipswich Town - Liverpool 0:2 (0:0)
Jota 60., Salah 65.

Arsenal - Wolves 2:0 (1:0)
Havertz 25., Saka 74.

Newcastle - Southampton 1:0 (1:0)
Joelinton 45.
RK: Schär 28.

Everton - Brighton 0:3 (0:1)
Mitoma 25., Welbeck 56., Adingra 86.
RK: Young 66.

Forest - Bournemouth 1:1 (1:0)
Wood 23., Semenyo 86.

West Ham - Aston Villa 1:2 (1:1)
Paqueta 37. (11m); Onana 4., Duran 79.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.