Nogomet

Liverpool zavrnil 175 savdijskih milijonov za Mohameda Salaha, Amrabat v United

Liverpool, 02. 09. 2023 09.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.D., STA
Komentarji
2

Angleški nogometni velikan Liverpool je po petkovih poročilih z Otoka zavrnil izjemno ponudbo Al-Itihada iz Savdske Arabije v višini 150 milijonov funtov (175 milijonov evrov) za Mohameda Salaha. Manchester United se je okrepil s Sofyanom Amrabatom, PSG pa je pripeljal Randala Kola Muanija.

Egiptovskega zvezdnika Mohameda Salaha že več tednov povezujejo s selitvijo v zalivsko državo in domneva se, da je Al-Itihad Liverpoolu v petek dal ustno ponudbo.

Ponudba naj bi znašala 100 milijonov funtov (117 milijonov evrov), ta znesek naj bi plačali vnaprej z nadaljnjimi 50 milijoni funtov (58 milijonov evrov) v obliki dodatkov.

Mohamed Salah in Jurgen Klopp
Mohamed Salah in Jurgen Klopp FOTO: AP

Vendar pa je klub angleške Premier league odločen obdržati Salaha in namerava zavrniti vse ponudbe, ne glede na njihovo višino.

Salah, ki se je Liverpoolu pridružil leta 2017 iz italijanske Rome, je lani podpisal novo triletno pogodbo z rdečimi.

31-letnik je v šestih sezonah na Anfieldu dosegel 138 golov v 221 nastopih in trikrat osvojil zlati čevelj Premier lige.

Amrabat se je pridružil Manchester Unitedu

Na Nizozemskem rojeni maroški nogometni reprezentant Sofyan Amrabat se je pridružil Manchester Unitedu kot posojeni igralec Fiorentine do junija 2024, so potrdili na spletni strani angleškega nogometnega velikana.

Zvezni igralec je za Maroko nastopil 49-krat in odigral vsako minuto, ko se je njegova država uvrstila v polfinale lanskega svetovnega prvenstva v nogometu.

Sofyan Amrabat
Sofyan Amrabat FOTO: AP

V prejšnji sezoni je Amrabat odigral ključno vlogo, saj je Fiorentina dosegla finale italijanskega pokala in evropske konferenčne lige.

"Velika čast je postati igralec Manchester Uniteda. Moral sem biti potrpežljiv, da sem zdaj tukaj, a sem nekdo, ki vedno posluša svoje srce, in zdaj zastopam klub svojih sanj. Sem strasten igralec. To energijo želim prenesti v ekipo in vse bom vložil v vsako dejanje, ki ga bom naredil za ekipo. Točno vem, kako Erik ten Hag rad dela in kaj potrebuje od svojih igralcev," je za spletno stran dejal Amrabat.

PSG končno podpisal Randala Kola Muanija

PSG nadaljuje z osveževanjem igralskega kadra v upanju, da bo uspel prepričati Kyliana Mbappeja, da svojo kariero v francoski prestolnici nadaljuje tudi po koncu prihajajoče sezone. V klub je iz Eintrachta Frankfurta v zameno za odškodnino v višini 90 milijonov evrov prišel Randal Kolo Muani. Napadalec je skozi vhodna vrata pariškega kluba v tem poletju sledil Manuelu Ugarteju (60 milijonov), Ousmaneju Dembeleju (50 milijonov), Goncalu Ramosu (posoja), Marcu Asensiu, Milanu Škriniarju, Lucasu Hernandezu (45 milijonov), Bradleyju Barcoli (45 milijonov), Kan-in Leeju (22 milijonov) in Xaviju Simonsu.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Malo_sutra
02. 09. 2023 13.41
+5
Škoda, lep denar za osebo, ki je proti koncu kariere… govorimo resnega nogometa.
cripstoned
02. 09. 2023 14.11
+2
Dejansko bi liverpool z prodajo salaha za 175mio.eur pripeljal 2če ne kar 3 top mlade igralce ki jih v tem trenutku krvavo potrebujejo...čudna odločitev ker za naslov angleškega prvaka tudi letos nimajo sans...