Nogomet

Liverpool pokazal zanimanje za Arneja Slota in Garyja O'Neila

Liverpool, 24. 04. 2024 07.00 | Posodobljeno pred 10 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Simon Valant
Komentarji
2

Po naznanitvi Jurgena Kloppa, da zapušča klop Liverpoola, se pojavlja vse več ugibanj, kdo bo njegov naslednik. Redse se je povezovalo s Xabijem Alonsom in Rubenom Amorimom, sedaj pa sta med kandidati tudi Gary O'Neil ter Arne Slot.

Jürgen Klopp
Jürgen Klopp FOTO: AP

Sprva so se pojavile novice, da je favorit za Kloppovega naslednika Xabi Alonso. Nato pa je nekdanji vezist Liverpoola izjavil, da bo ostal pri Bayerju iz Leverkusna vsaj še eno sezono.

Potem je glavni kandidat postal Ruben Amorim, trener Sportinga iz Lizbone, ki po koncu sezone predaja trenersko palico zeleno-belih. Toda pojavile so se resne govorice, da Portugalca v svoje vrste skuša zvabiti West Ham, zato pri Liverpoolu vsekakor potrebujejo alternativo.

Ruben Amorim
Ruben Amorim FOTO: AP

Za zdaj so v taboru Redsov izkazali zanimanje za trenerja Wolverhamptona Garyja O'Neila in trenerja Feyenoorda Arneja Slota, ki je bil v lanski sezoni na radarju Tottenhama.

Gary O'Neil
Gary O'Neil FOTO: AP

40-letni O'Neil je pri Liverpoolu že deloval, in sicer kot pomočnik trenerja pri zasedbi U23, kar bi lahko bila nekoliko olajševalna okoliščina. Na klopi Wolvesov je od lanskega avgusta, po 33 odigranih tekmah v Premier ligi pa se njegova četa nahaja na visokem 11. mestu. 

Impresivno delo je opravil tudi pri Bournemouthu, kjer pa je sicer bil precej nepričakovano odpuščen in nadomeščen s Špancem Andonijem Iraolo.

Arne Slot
Arne Slot FOTO: AP

Feyernoordov Arne Slot bi bil s svojim napadalnim taktičnim pristopom in občutkom za razvoj mladih talentov primeren kandidat za velikana iz mesta ob reki Mersey. Na Nizozemskem se je izkazal, ko je lansko sezono na klopi Feyenoorda osvojil Eredivisie, v letošnji pa je postal pokalni prvak. 

Unai Emery podaljšal sodelovanje z Aston Villo

Unai Emery
Unai Emery FOTO: AP

Trener Aston Ville Unai Emery je podaljšal pogodbo s klubom iz Birminghama do leta 2027. Španec je na klopi levov doslej opravil impresivno delo, ekipo je od boja za obstanek v angleški ligi popeljal do mest, ki v naslednji sezoni prinašajo igro v elitni Ligi prvakov.

Villa se je uvrstila tudi v polfinale Konferenčne lige, kjer se bo udarila z Olympiacosom.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dinozaver79
26. 04. 2024 18.20
+1
Izgleda bo res Slot
borjac
24. 04. 2024 09.26
+2
Ta spomladanski prestopni rok bo nedvomno izredno zanimiv, na trenerskih mestih in na igralskih, tista vodstva klubov ki bodo znala odigrati prave karte in bodo imel tudi srečo , se lahko umestijo v vrh Evropskega nogometa.