Nogomet

Liverpool do treh točk na Selhurst Parku

London, 05. 10. 2024 15.25 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sedmi krog angleške Premier lige sta začela Crystal Palace in Liverpool, dvoboj v Londonu pa se je odvil po željah redsov. Slednji so dominirali predvsem v prvem polčasu, ko je do zadetka prišel Diogo Jota, v drugem delu igre pa so morali precej trepetati za šesto zmago, ki jih ohranja na vrhu lestvice.

Londončani so sanjsko odprli obračun na domačem Selhurst Parku in po 20 sekundah igre zatresli mrežo gostov, toda Eddie Nketiah se je ob tem znašel v prepovedanem položaju, zadetek pa je bil razveljavljen. 

Opozorilni signal je obrodil sadove pri nogometaših Liverpoola, ki so v deveti minuti prišli do vodstva. Akcijo je na levi strani začel Konstantinos Tsimikas, ko je v ogenj poslal Codyja Gakpa, slednji pa je poskrbel za asistenco ob zadetku Dioga Jote.  

Diogo Jota je v deveti minuti ugnal Deana Hendersona.
Diogo Jota je v deveti minuti ugnal Deana Hendersona. FOTO: AP

Varovanci Arneja Slota so po doseženem zadetku še naprej oblegali domača vrata, imenitno priložnost pa je zapravil Portugalec Jota. Po odmoru je Crystal Palace pokazal povsem drugačen obraz, izgubila pa se je tudi razigranost redsov iz prvega dela igre. 

V 64. minuti je tako nevarno sprva zapretil Nketiah, njegov strel pa je odbil Alisson Becker, ki se je nato izkazal tudi ob poskusu Eberechija Ezeja. Toda sledila je poškodba brazilskega vratarja, prvenec v Premier ligi pa je dočakal Čeh Vitezslav Jaroš, ki pa ga je čakala zahtevna preizkušnja, saj so domači še naprej pritiskali in iskali izenačenje. Najlepšo priložnost Londončanov je v 84. minuti zapravil Eze, ki nikakor ne najde prave strelske forme v letošnji sezoni. 

V nadaljevanju dvoboja četa Oliverja Glasnerja ni več uspela resneje zapretiti, Liverpool pa je v mesto ob reki Mersey odnesel vse tri točke. Crystal Palace v letošnji sezoni še ni okusil slasti zmage in se nahaja v coni izpada, medtem ko Liverpool še naprej zaseda vrh lestvice. 

Statistika Crystal Palace - Liverpool
Statistika Crystal Palace - Liverpool FOTO: Sofascore.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi, Premier liga, 7. krog:

Crystal Palace - Liverpool 0:1 (0:1)
Jota 9. 

Arsenal - Southampton -:- (-:-)

Brentford - Wolves -:- (-:-)

Leicester - Bournemouth -:- (-:-)

Manchester City - Fulham -:- (-:-)

West Ham - Ipswich -:- (-:-)

Everton - Newcastle -:- (-:-)

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.