Nogomet

Lippi: Messi, CR9 in Ibra niso zagotovilo za uspeh

Milano, 02. 12. 2009 14.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Selektor italijanske nogometne reprezentance Marcello Lippi verjame, da zvezdniki svetovnega kova niso vedno recept za končni uspeh.

Marcello Lippi ekipe ne gradi na posameznikih.
Marcello Lippi ekipe ne gradi na posameznikih. FOTO: Reuters

Strategija Marcella Lippiji temelji na kohezivni ekipi sestavljeni iz enako kvalitetnih igralcev. "Za sestavo zmagovalne ekipe je nujno potrebno zbrati skupino igralcev, ki so dovolj skromni, da svojih osebnih ambciji in želj po dokazovanju ne silijo v ospredje, ampak se podrejajo potrebam kolektiva,“ je za italijanski časnil La Repubblica povedal Lippi.

"Ekipa, bazirana na talentiranih igralcih, ki mislijo, da morajo ostali opravljati njihovo delo, je lahko uspešna le kratek čas. Poglejte Ibrahimovićevo Švedsko, ki se ni kvalificirala na mundial. Potem imate Lionela Messija in Argentino, ter Cristiana Ronalda in Portugalsko. Ti dve reprezentanci sta se komaj uvrstili na svetovno prvenstvo,“ je zaključil selektor, ki je azzure do naslova svetovnih prvakov popeljal leta 2006 v Nemčiji.

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TheKaboom9
03. 12. 2009 16.22
Logično je da en sam dober igralec ne more vsega narediti sam.
TinTinTan
02. 12. 2009 21.58
jarac0, ko pa Barca in Man UTD dajo gole v 95 minuti je pa to zaradi tega ker so vrhunske ekipe in pritiskajo do konca. Idealni polfinalisti Brazilija, Angljia, Italija in Španija. Upam da Slovenija tudi pride tja :)
Koperclan
02. 12. 2009 20.01
italiani so izredno dobri na turnirjih. so taksna ekipa...bol jim lezijo tekme z 2 dnevnim razmakom kot igranje enx na mesec. kart se vidi v kvalifikacijah...vedno se prebijejo ne prepricljivo. sicer so bli zdj 1. ampak se je odloclo vse na koncu.
Mario Jarc
02. 12. 2009 19.47
neiiX si si ogledo zadnjo tekmo v zadnji miuti so dali gol pač makaronarji
neiiX
02. 12. 2009 19.07
Kar kritizirajte Italijo. Pa kdor govori, da Italijani igrajo bunker si njihove tekme verjetno že 3 leta ni ogledal. Ne basajte lepo vas prosim. Takrat ko so igrali proti ZDA in Braziliji jim igra še ni stekla, toda zasluženo so na mondialu in tudi tam jim 1/4 finale ne uide. Ostalo je pa itak trenutna forma. Poleg Brazilcev in Angležev igrajo Italijani trenutno najlepši nogomet. S kombinacijo hitrega prenosa igre iz obrambe v napadalno četrtino in dobrih protinapadov je to reprezentanca, ki bo na mondialu verjetno strah in trepet vseh nasprotnikov.. Pa še 1× prosim ne govorit o Bunkerju.. Kai potem šele za Portugalce, Francoze, Urugvajce, Nigerijce pravte (sploh nočem vedet) ... V gavnem. Poglejte si kakšno tekmo potem pa govorite. Že na SP 2006 se je vidlo da imajo italijani najlepši nogomet in na EP je bilo vidno, da se je tista "italijanska" igra s sodobnim nogometom močno spremenila
Igor Skof
02. 12. 2009 18.51
Crifan! Misli da ta moz obvlada svoj posu!!! Je ze osvojiw vse kar se osvojiti da.... Ce ni timskega duha pol avtomatsko pogoris! Ce ti ni blo dovol jasno med Slo - Rus pol res nimas pojma o nogometu! Folk?! Kaj nimam prav?!
iHalaMadrid.
02. 12. 2009 18.04
kaj sploh da dedek blebeta lepo te prosim on vodi italijo ki igra nezanimiv nogomet sploh za mene brez ukusa igra italija
man.utd.
02. 12. 2009 17.45
mislim da ma kar prav..najvažnejša je timska igra,vsi igralci morajo sodelovati!!!
dimmupero
02. 12. 2009 16.33
on že ve,da je potrebna korupcija,italija itak ni nikoli zasluženo zmagala
juveneze
02. 12. 2009 16.27
da italija zmaguje z srečo pa da igrajo sam bunker to je že staromodno...imajo nekaj posameznikou ki naredijo igro meni lepo!!! pirlo, camoranesi sploh pa obramba...med bolšimi na svetu!!! u vrhu bojo tud na tem sp!!!
Matej var?ik
02. 12. 2009 15.32
no poslušajte zdaj pametnjakoviči. če kdo ve, kako "velika" ekipa funkcionira, potem je to dejansko trener "velike" ekipe. res pa je, da nogometni strokovnjaki nekatera dejstva posplošujejo. če ekipa deluje homogeno in komapktno, potem je človek, ki potegne asa iz rokava za to ekipo zelo dobrodošel. tak je bil recimo zahovič in taki so tudi ronaldo, messi in ibrahimovič. ampak predpostaviti je treba, da pa vse le ni odvisno od njega, ter da mora ekipa brez njega delovati prav tako brezhibno kot z njim, le da se v določenih položajih odločanja tekem pojavi drug posameznik.
srpi
02. 12. 2009 15.16
ja sej to je čis logično. k fovorijo da messi rešuje barco pa to. to sploh ni res. on da sam gol. žoga pa more prit iz obrambe do njega. pomojem mnenju je recimo u barci bol pomemben xavi al pa alveš kot messi pa ibra in u realu je pomoje bol važen alonso ko ronaldo. usaj po mojem mnenju
rjene
02. 12. 2009 15.07
govoris o svedski, da je v klincu zato ker nobenga igralca ne poznas. vprasi jih ce kerga poznajo od slovencev, pa bojo rekel, de smo za odstrel. vsaka ekipa je zmozna pridet na mondial, s takima zvezdnikoma, pa so njene sanse se tolk vecje.
Von_Clausewitz
02. 12. 2009 14.52
Glede Švedske pa tako, poleg Ibrahimoviča je samo še Larson vreden omembe...ostali del ekipe je za "odstrel" ! Portugalska igra slabo že nekaj let...Argentina se ve hvala komu, da je čist zabluzila...sledi samo še Italija v kolikor misliš, da boš s tisto kvazi ekipo kaj dosegel glede nato, da si pustil prave AS-e v Italiji, KMET !
Von_Clausewitz
02. 12. 2009 14.48
Lippi tokrat si ustrelu čist mimo ! Kaj ima veze reprezentanca, ko se igralci srečajo na skupnem treningu le parkrat na leto ??? Bomo videli kaj bo Italja naredila na SP glede nato, da zmagujete vedno na račun sreče...po domače povedano "con culo" !
mmickica
02. 12. 2009 14.45
Kaj pametuje ta Lippi! Saj to nam je vsem jasno, da posameznik ne more sam igrat namesto vseh drugih! Dejstvo pa je, da lahko en tak virtuoz, ob ostalih dobrih igralcih, zelo dosti pripomore k večjemu uspehu, kar pa se je skozi zgodovino že večkrat pokazalo. Seveda ob prav tako dobrem trenerju!