Nogomet

Manchester City gladko dobil mestni derbi

Manchester, 07. 01. 2020 21.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V okviru polfinala angleškega ligaškega pokala je Manchester United na Old Traffordu gostil Manchester City. Meščani so že ob polčasu visoko vodili, na koncu pa je rezultat nekoliko omilil Marcus Rashford. Četa Pepa Guardiole je z zmago s 3:1 naredila velik korak na poti do finala, kjer se bo pomerila z boljšim iz obračuna med Leicester Cityjem in Aston Villo.

Manchester City je že v prvih 45 minutah opravil levji delež poti do finala ligaškega pokala. V 17. minuti je Old Trafford prvič obnemel, ko je s fantastičnim zadetkom z razdalje Davida de Geo premagal Bernardo Silva. Portugalec je bil v 33. minuti znova v središču pozornosti, ko je z natančno podajo zarezal skozi nebogljeno domačo obrambo, tako da je imel Riyad Mahrez lahko delo za povišanje na 2:0. Da je bilo stanje v domačem taboru še slabše, je kmalu za tem poskrbel še branilec Andreas Pereira. De Gea je odlično posredoval po strelu Kevina De Bruyna, a se je žoga za njegov hrbet odbila po nesrečnem posredovanju 24-letnega vezista. Sploh prvič po letu 1997 se je zgodilo, da so 20-kratni angleški prvaki že v prvem polčasu tekme na Old Traffordu prejeli kar tri zadetke. 

V drugem delu rdečim vragom ni preostalo drugega, kot da krenejo na vse ali nič in skušajo priti do vsaj zadetka, ki bi jim pred povratnim srečanjem vlil nekaj upanja. V 70. minuti sta Mason Greenwood in Marcus Rashford izpeljala hiter protinapad, po katerem je v polno meril slednji. Do konca srečanja večjih priložnosti nismo več videli in ostalo je pri 1:3. Pep Guardiola bo na povratnem srečanju, ki bo na sporedu 29. januarja, lahko taktiziral, saj so mu njegovi varovanci priigrali velik kapital. Na drugi strani  bo moral Ole Gunnar Solskjaer, ki je v zadnjem času na udaruštevilnih kritik, za preboj v finale tvegati vse, a vprašanje je, če je trenutna zasedba Uniteda sploh zmožna pripraviti takšen preobrat.  

Postave

Statistika

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trend01
08. 01. 2020 07.53
+7
Dejstvo je, da United potrebuje enega top trenerja, ki bo znal igralce povezati. Pochettino, Ancelotti, Allegri,....... Milanič.....
Brgolino
08. 01. 2020 07.31
+10
Ceorav mi je v Angliji najljubsi klub Man. United je treba priznati poraz in cestitati boljsemu nasprotniku...City lahko tudi v LP dalec pride, z malo srece pa tudi pride do finala LP