Liga prvakov

Kapetan Celja o Armencih: Gre za precej dinamično ekipo

celje, 21. 08. 2024 11.38 | Posodobljeno pred 27 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za evropsko nogometno jesen so v boju še trije slovenski klubi. V zadnjem krogu kvalifikacij za igranje v Konferenčni ligi se bodo tako Celjani udarili z armenskim Pyunikom, Mariborčane čaka obračun s švedskim Djurgardnom, Olimpija pa se bo pomerila s hrvaško Rijeko. Slednji obračun bomo v četrtek od 19.45 prenašali tudi na Kanalu A in VOYO.

Vse slovenske nogometne klube, ki se torej borijo za nastop v Konferenčni ligi, čaka ta četrtek prva tekma playoffa. Vsi bodo iskali dobro izhodišče pred povratnimi obračuni na domačih tleh in seveda pred domačimi navijači. V četrtek, 29. avgusta, tako Celjane, kot pravijo, čaka ena najpomembnejših tekem sezone. Varovanci Alberta Riere so prepričani, da lahko preskočijo še zadnjo oviro na tej poti, kapetan David Zec tako: "Mislim, da so se na tekmi proti Olimpiji že videle neke ideje igre, ki jo trener zahteva in hoče. Mislim, da nam gre sedaj veliko bolje." 

Po tem, ko so izpadli iz igre za nastop v Ligi prvakov in Ligi Evropa, se optimizem v ekipo znova vrača. "Imeli smo že dve zaključni žogici, da si to Evropo nekako že prej priborimo, toda sedaj je brez zveze gledati nazaj. Kar je, je, sedaj se je treba fokusirati naprej in moči usmeriti v Pyunik. In seveda, da si zagotovimo igranje v Konferenčni ligi."

Olimpija - Celje
Olimpija - Celje FOTO: Luka Kotnik

"Analize še nismo naredili, mislim, da jo bomo še. V ekipi imajo zelo veliko tujcev, in sicer Brazilcev in Portugalcev. Gre za precej dinamično ekipo, tako da mislim, da bo kar zanimivo. Ne glede na vremenske razmere, tudi za njih bo 35 stopinj, tako da moramo pač delati, kar nam bo trener naročil, in uresničiti ideje na igrišču. Mi gremo vsako tekmo na zmago in tudi tokrat moramo iti tja, odigrati čim boljšo tekmo. In mislim, da če bomo dobro igrali, da bomo tudi prišli do zmage," še optimistično zaključi kapetan.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.