Liga prvakov

Pet zadetkov, trije strelci in rdeč karton na švicarsko-turškem obračunu

Bern, 21. 08. 2024 23.00 | Posodobljeno pred 27 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
S.V., A.V.
Komentarji
5

V play-offu za skupinski del Lige prvakov sta se pomerila turški prvak Galatasaray in švicarski prvak Young Boys. V prvem polčasu je mrežo gostov iz Carigrada dvakrat zatresel Joel Monteiro, zaostanek pa je v drugem delu igre izničil Michy Batshuayi. Filip Ugrinić je nato poskrbel za končnih 3:2, ob tem pa je bil izključen Abdülkerim Bardakci (3:2).

Začetni postavi:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Že v tretji minuti je domačo obrambo šokiral Joel Monteiro. Slabo postavitev Turkov je izkoristil Filip Ugrinić, ki je zaposlil Švicarja, slednji pa je v napako prisilil izkušenega vratarja Fernanda Muslero

Galatasaray se je po prejetem zadetku dobro odzval, turški prvaki so imeli terensko pobudo. Na drugi strani so si napako privoščili tudi domači branilci, a je po poskusu Maura Icardija ostala nekaznovana. 

Zatem sta nevarno zapretila še Baris Alper YIlmaz in Dries Mertens, ob tem pa se je poškodoval vratar David von Ballmoos, ki je moral v 32. minuti zapustiti igrišče. 

Po daljšem premoru so nase znova opozorili Švicarji. Ponovno je bil na delu razpoloženi Monteiro, a je žoga po njegovem strelu švignila mimo vratnice Galatasaraya. Po novi napaki urugvajskega čuvaja mreže je imel imenitno priložnost še Silvere Ganvoula, a se napadalec iz Konga ni uspel proslaviti.

Pred odhodom na odmor je vnovič zapretil tudi Galatasaray. Po predložku Mertensa je do strela z glavo prišel Lucas Torreira, izkazal pa se je rezervist Marvin Keller. A tudi to ni bila zadnja priložnost prvega dela igre, ta je namreč pripadla domačinom. 

V dolgem sodniškem dodatku, ki ga je povzročila poškodba domačega vratarja, je znova mrežo gostov zatresel 25-letni Monteiro. Tudi v tem primeru so se slabo odzvali branilci Galatasaraya, bolje pa bi prav tako lahko posredoval tudi Muslera. 

Takoj po prihodu iz garderob je bil nevaren Hakim Ziyech, ki je zamenjal Mertensa, še bližje zadetku pa so bili Švicarji, ko je poskus Ebrima Colleya v vratnico odbil Günay Güvenc.

Galatasaray je počasi stopnjeval svoj pritisk, toda razpoložen je bil rezervni vratar Keller. A 22-letnik je bil nemočen v 66. minuti, ko je svoj prvi dotik z žogo v zadetek pretvoril Michy Batshuayi. Akcija se je pričela z enim izmed številnih odličnih predložkov Ziyecha, po katerem je žogo do Belgijca odbil Torreira. 

Zadetek je nekoliko šokiral rumeno-črne, ki se niso uspeli pravočasno pobrati, to pa je še z drugim zadetkom po podaji Kerema Aktürkogluja kaznoval Batshuayi. 

V 84. minuti se je tekma znova prevesila na stran Young Boysa. Nemški sodnik Daniel Siebert je po ogledu posnetka dosodil kazenski strel za Švicarje, ob tem pa je z drugim rumenim kartonom iz igre poslal Abdülkerima Bardakcija, ki naj bi strel Dariana Malesa blokiral z roko. Enajstmetrovko je uspešno izvedel Ugrinić, ki je poskrbel za končnih 3:2. 

Švicarji tako v Carigrad na vroči Rams Park potujejo z minimalno prednostjo, ki jo bodo branili v torek. 

Statistika tekme:

Statistika Young Boys - Galatasaray
Statistika Young Boys - Galatasaray FOTO: Sofascore.com

Po oceni Sofascore je bil za najboljšega igralca izbran Filip Ugrinić:

Filip Ugrinić
Filip Ugrinić FOTO: Sofascore.com

Play-off za Ligo prvakov, prva tekma, izidi: 

Young Boys - Galatasaray 3:2 (2:0)
Monteiro 3., 45+4., Ugrinić 86./11m; Batshuayi 66., 72.
RK: Bardakci 84.

Dinamo Kijev - RB Salzburg 0:2 (0:1)
Dorgeles 29., Kjaergaard 49./11m

Midtjylland - Slovan Bratislava 1:1 (0:0)
Chilufya 79.; Blackman 59.

Malmo - Sparta Praga 0:2 (0:1)
Stryger Larsen 30./ag., Ryneš 88.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23.11

Hvala za vašo pozornost

Z vami bomo zopet prihodnji teden, ko bodo na sporedu povratne tekme, po zaključku katerih bomo dobili še zadnjih šest udeležencev elitne Lige prvakov.

23.10

MVP tekme: Filip Ugrinić

23.10

Statistični prikaz obračuna v Bernu

90'+6'

Konec srečanja v Bernu: Švicarji na povratno tekmo z golom prednosti (3:2)

V izjemno zanimivem prvem obračunu zadnjega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov so nogometaši švicarskega Young Boys pred domačimi navijači v Bernu s 3:2 ugnali favorizirani turški Galatasaray.

86'

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Ugrinić z 11-metrovke popeljal Young Boys v vodstvo (3:2)*

Pri zaključnem strelu Dariana Malesa v 86. minuti se je gostujoči branilec Abdülkerim Bardakci z roko dotaknil žoge, nakar je glavni sodnik tekme Daniel Siebert po ogledu videoposnetka pokazal na belo piko. Zanesljiv izvajalec najstrožje kazni pri Švicarjih je bil Filip Ugrinić za vnovično vodstvo Young Boys s 3:2.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
22. 08. 2024 11.21
Bravo Boysi!! Na povratni v Turčiji bo pa hudo....
St. Gallen
21. 08. 2024 21.14
+0
no, kaj pa sedaj
gullit
21. 08. 2024 11.58
+9
Pa tudi za Slovenijo je zelo pomembna tekma, ker imamo celo prenos. Naših klubov pa ne prenašate. dost dobr
St. Gallen
21. 08. 2024 21.17
+0
vsaj malo svicarskega pridiha za Balkan Nor(d)
sodnik16
21. 08. 2024 11.36
+8
Za slovenske klube pa ni pomembnih tekem danes. Pa nic prenosa. Sramota