Liga prvakov
V ŽIVO

Šov Šeška in Vlahovića, ki je z igralcem manj izenačil na 2:2

Leipzig, 02. 10. 2024 19.30 | Posodobljeno pred dvema minutama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
S.V., Ž.T.U.
Komentarji
8

V drugem krogu elitne Lige prvakov se merita Leipzig Benjamina Šeška in prenovljeni ter prerojeni Juventus. Tekmo si lahko tudi tokrat ogledate na Kanalu A in VOYO. Studio sledi med polčasom in po sami tekmi, kjer bo Andraž Hočevar gostil Dejana Grabića. Slovenski napadalec Benjamin Šeško tekmo pričenja od prve minute.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

71'

OPENDA JE ŠE DRUGIČ ZADEL VRATNICO!

Strel belgijskega napadalca je po bloku Pierra Kaluluja odletel v vratnico

71'

Sijajen drugi polčas spremljamo v Leipzigu!

69'

GOOOOOOL!! VLAHOVIĆ ZA 2:2!

SIJAJEN STREL DUŠANA VLAHOVIĆA, KI JE ŠE DRUGIČ UGNAL MADŽARSKEGA VRATARJA!

65'

GOOOOOOOL!!! ŠEŠKO ZA 2:1!!

Slovenec je hladnokrvno izvedel kazenski strel!

64'

NAJSTROŽJA KAZEN ZA LEIPZIG!

Po izključitvi vratarja stare dame je sledil prosti strel, po katerem je Xavi Simons v roko zadel Douglasa Luiza in sledila je enajstmetrovka za Leipzig

Več videovsebin
  • Elvis Bašanović o Benjaminu Šešku
    03:05
    Elvis Bašanović o Benjaminu Šešku
  • Iz 24UR: Spremljanje spopada med Juventusom in Leipzigom z Dejanom Grabićem
    02:13
    Iz 24UR: Spremljanje spopada med Juventusom in Leipzigom z Dejanom Grabićem
  • Iz 24UR: Nasproti si bosta stala Leipzig in Juventus
    02:08
    Iz 24UR: Nasproti si bosta stala Leipzig in Juventus
  • Iz SVETA: Pozvek v Šeškovih Radečah
    02:47
    Iz SVETA: Pozvek v Šeškovih Radečah

Srečanje se je začelo živahno, sprva so zapretili Italijani a niso našli poti do strela na gol Nemcev. V 4. minuti so po zapravljeni pol-priložnosti stare dame v protinapad stekli biki, Lois Openda je borbeno s telesom odrinil Bremerja, ki je grdo padel po tleh, hitronog Belgijec pa je stekel v navaren napad. Poskušal je v kazenskem prostoru najti Šeška, a so Italijani žogo izbili v kot. Kapetan Bremersi je ob padcu poškodval koleno, zato ga je bil Thiago Motta primoran zamenjati. Namesto njega je v 7. minuti vstopil Frederico Gatti.

Bremer si je najverjetneje poškodoval koleno.
Bremer si je najverjetneje poškodoval koleno. FOTO: Profimedia

V 12. minuti je sledila nova poškodba pri črno-belih. Nicolas Gonzalez se je prijel za stegensko mišico in tekma je postala še težja za goste iz severa Italije. Zamenjal ga je Francisco Conceiço. Trener ima le trikrat možnost menjave med tekmo, zamenja pa lahko največ pet nogometašev. Motti je torej ostala le še ena možnost zamenjave največ treh nogometašev med tekmo samo. Zamenjal bo lahko tudi med polčasoma in v primeru udarca v glavo kakšenga od igralcev na igrišču. 

Gonzalez je obsedel na zelenici Leipzig stadiona.
Gonzalez je obsedel na zelenici Leipzig stadiona. FOTO: Profimedia

V prvih tridesetih minutah se ni zgodilo nič posebnega. Uspavanko pa je prekinil 21-letni Slovenec, ki je sprva sprejel lepo žogo Opende in jo s topovskim strelom s svojo levico poslal mimo vratarja Michela Di Gregoria. Žoga je zletela v prečko in se odbila za črto gola črno-belih iz Torina. 

Prečka se je še tresla od močnega strela 195 centimetrov visokega napadalca Leipziga, ko je na drugi strani v kazenskem padel Dušan Vlahović. Sumljivo situacijo je preveril VAR, a francoski sodniki so odločili, da ni bilo dovolj za 11-metrovko.

Strel Benjamina Šeška, ki je popeljal Leipzig v vodstvo z 1:0.
Strel Benjamina Šeška, ki je popeljal Leipzig v vodstvo z 1:0. FOTO: AP

Sodnik je zaradi prekinitev in zgodnjih menjav podaljšal prvi polčas za sedem minut nato pa odpiskal konec prvega polčasa. Juventus ima še veliko rezerv a Nemci so se več kot očitno izvrstno pripravili na staro damo, ki ni imela prave priložnosti v prvem delu, čeprav so imeli več pobude.

Leipzig - Juventus
Leipzig - Juventus FOTO: AP

V 56. minuti je Openda že preigral Italijanskega vratarja, ki je bil globoko iz svojih vrat izven 16-meterskega prostora. Francoski sodnik je v 58. minuti pregledal situacijo in dosodil prosti strel in rdeč karton vratarju, ki je s posredovanjem preprečil zadetek. Motta je bil ponovno prisiljen v menjavo. Rezervni vratar Perin je zamenjal nogometaša v polju Kenana Yildiza.

Statistika ob polčasu Leipzig - Juventus
Statistika ob polčasu Leipzig - Juventus FOTO: Sofascore.com

Drugi polčas je začel Juventus, ki je v 49. minuti imel izjemno priložnost. Žoga je že premagala vratarja Gulacsija, a je gol zaustavila vratnica. V naslednji minuti pa Nemci niso imeli toliko sreče, saj je Andrea Cambiaso našel Vlahovića, ki je izenačil na 1:1.

Ob izteku 53. minute je Openda streljal proti vratom stare dame, njegov strel je bil blokiran, a se je žoga ponovno odbila na noge Belgijca, ki je sprožil in zadel levo vratnico vratarja črno-belih. V naslednji minuti je ponovno sprožil Šeško, a je žoga zletela čez gol. Prosti strel iz manj kot dvajsetih metrov je sprožil Simmons, ki pa je ponovno zadel igralca Juventusa v kazenskem prostoru v roko. Sodnik Francois Letexier je ponovno pregledal posnetek in dosodil 11-metrovko v korist Nemcev. Odgovornost je prevzel Šeško in ponovno popeljal bike v vodstvo.

V 68. minuti je sledil šok, saj je srbski napadalec z velike razdalje sprožil z levo nogo in neubranljivo zadel desni kot vratarja Gulacsija in izenačil na 2:2 - z igralcem manj!

Sledil je pritisk Nemcev. V 71. minuti je Openda zadel vratnico, nato pa še z bližine streljal mimo vrat.

Leipzig - Juventus
Leipzig - Juventus FOTO: 24ur.com
UEFA Liga prvakov: Leipzig - Juventus
UEFA Liga prvakov: Leipzig - Juventus FOTO: VOYO
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

viking76
02. 10. 2024 21.59
Tehnična izvedba 10, lepota 10,
Kollerik
02. 10. 2024 21.58
+1
Kakšna golčina...bravo!!
4890
02. 10. 2024 21.57
+2
Beno CAR......
bohinj je zakon
02. 10. 2024 21.49
+1
Šeško first.
Sanherdin
02. 10. 2024 21.40
+1
misekmali
02. 10. 2024 21.37
+1
Šeško gre lahko po tekmi po nov superšportni avto.
Franci123
02. 10. 2024 21.32
+6
Šešo trga💪
kala 09
02. 10. 2024 19.44
+7
Vedno ene in iste ekipe