Liga prvakov

Uefa v koraku z navijači: gostujoče vstopnice Lige prvakov cenejše kot lani

Ljubljana, 03. 09. 2024 17.02 | Posodobljeno pred 15 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Evropska nogometna zveza je prisluhnila zahtevam organiziranih navijaških skupin po nižjih cenah gostujočih vstopnic. Te bodo v Ligi prvakov v novi sezoni znašale največ 50 evrov, kar je 10 evrov manj kot v prejšnji. Gostujoče vstopnice za Ligo Evropa bodo stale največ 35 evrov, za Konferenčno ligo, v kateri bosta nastopala Celje in Olimpija, pa največ 20.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Spomnimo, organizirane navijaške skupine so na tekmah Lige prvakov v preteklosti pogosto opozarjale na (pre)visoke cene vstopnic v gostujočih sektorjih. "Twenty is plenty" oziroma v prevodu "Že dvajset je veliko" je bil priljubljen slogan, s katerim so predvsem nemški navijači opozarjali na ta problem. 

Njihove želje je Uefa vsaj do določene mere uslišala, saj je znižala cene gostujočih vstopnic v Ligi prvakov in Ligi Evropa. V najelitnejšem klubskem tekmovanju na stari celini je prejšnja maksimalna cena znašala 60 evrov, v Ligi Evropa 40, medtem ko maksimalna dovoljena cena v Konferenčni ligi ostaja nespremenjena – 20 evrov. 

S to potezo si je Uefa prislužila kar nekaj pohval s strani navijaških (ultras) skupin, kar se ne dogaja prav pogosto. 

Navijači Bayerna so v preteklih sezonah pogosto opozarjali na previsoke cene vstopnic za gostujoče navijače.
Navijači Bayerna so v preteklih sezonah pogosto opozarjali na previsoke cene vstopnic za gostujoče navijače. FOTO: AP

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.