Liga prvakov

Šokiran Leipzig ostaja brez točke: Po tekmi sem skoraj brez besed

Leipzig, 03. 10. 2024 08.46 | Posodobljeno pred 3 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Leipzig je v drugem krogu Lige prvakov kljub odlični predstavi in dvema goloma Benjamina Šeška doživel tesen poraz proti Juventusu. Stara dama iz Torina je od 59. minute igrala z igralcem manj, Leipzig je dvakrat vodil, kljub temu pa je Italijanom uspel preobrat in zmaga po zadetku Francisca Conceicaa v 83. minuti. Po obračunu so bili v taboru Leipziga razumljivo zelo razočarani.

Več videovsebin
  • Vrhunci sredinih tekem Lige prvakov - 2. krog (2. del)
    17:56
    Vrhunci sredinih tekem Lige prvakov - 2. krog (2. del)
  • Vrhunci sredinih tekem Lige prvakov - 2. krog (1. del)
    12:38
    Vrhunci sredinih tekem Lige prvakov - 2. krog (1. del)
  • Conceiao osmešil obrambo Leipziga in zadel za 3:2
    01:48
    Conceiao osmešil obrambo Leipziga in zadel za 3:2
  • Vlahović z razdalje izenačil na 2:2
    01:00
    Vlahović z razdalje izenačil na 2:2
  • Šeško natančen iz enajstmetrovke (2:1)
    01:37
    Šeško natančen iz enajstmetrovke (2:1)
  • Michele Di Gregorio je prejel rdeči karton
    01:09
    Michele Di Gregorio je prejel rdeči karton
  • Dušan Vlahović je poskrbel za izenačenje (1:1)
    01:06
    Dušan Vlahović je poskrbel za izenačenje (1:1)
  • Šeško je zabil za 1:0
    01:21
    Šeško je zabil za 1:0
  • Elvis Bašanović o Benjaminu Šešku
    03:05
    Elvis Bašanović o Benjaminu Šešku

Juventus je imel prvo resno priložnost na tekmi v 30. minuti, ko je Dušan Vlahović preizkusil domačega vratarja Petra Gulacsija, ki je uspešno posredoval. Kmalu zatem je na sceno stopil slovenski zvezdnik Benjamin Šeško, ki je po odlični podaji Loisa Opende z močnim strelom pod prečko premagal vratarja Juventusa in poskrbel za vodstvo Leipziga z 1-0.

Juventus se je vrnil v igro kmalu po začetku drugega polčasa, ko je Vlahović izenačil v 50. minuti. Devet minut pozneje je vratar gostov Michele Di Gregorio prejel rdeči karton zaradi igranja z roko izven kazenskega prostora. Leipzig je hitro izkoristil ponujeno priložnost. Po prekršku Douglasa Luiza je bila dosojena še ena enajstmetrovka, ki jo je v 65. minuti znova uspešno izvedel Šesko.

Kljub številčni prednosti za Leipzig se Juventus ni predal. Vlahović je izenačil v 68. minuti, kar je gostom dalo nov zagon. Tekma se je naposled odločila v 83. minuti, ko je Francisco Conceicao po izjemni solo akciji zadel in poskrbel za zmago Juventusa.

Obupani Benjamin Šeško na domači zelenici po porazu proti Juventusu
Obupani Benjamin Šeško na domači zelenici po porazu proti Juventusu FOTO: AP

Po tekmi je bil trener Nemcev Marco Rose razumljivo razočaran: "Na koncu se moramo zavedati kakovosti, ki jo ima Juventus, še posebej pri drugem golu Dušana Vlahovića. Vendar se nismo dobro branili v dveh trenutkih in nismo bili natančni pri svojih priložnostih. To je težka lekcija, a poskrbeti moramo, da se naučimo iz vsega, kar se je danes zgodilo. Nimamo druge možnosti. Poskusili se bomo izboljšati in na naslednji tekmi take vrste izkoristili svoje priložnosti za zmago."

Tudi kapetan njegovega moštva Willi Orban je po obračunu obžaloval marsikaj: "Nisem igral na mnogih tekmah, kot je bila ta. Po tekmi sem skoraj brez besed. Igrali smo proti dobri ekipi, ki je bila odlična v drugem polčasu. Po rdečem kartonu in enajstmetrovki se je zdelo, da gre vse v našo korist, vendar smo vse to zapravil zaradi preprostih napak. Izkoristili so vsako majhno napako, ki smo jo naredili. Zdaj smo žal pri nič točkah po dveh tekmah in izjemno razočarani smo. Še vedno pa je ostalo šest tekem do konca."

Junak Juventusa Francisco Conceicao je bil na drugi strani veliko boljše volje: "Pokazali smo odličen ekipni duh v razburljivi tekmi, kjer smo dali vse od sebe, da domov pripeljemo vse tri točke. Ta zmaga nam pomeni veliko, še posebej v Ligi prvakov. Zdaj moramo tako nadaljevati tudi v Serie A. Trener mi je naročil, naj delam tisto, kar znam, mi dal svobodo in me prosil, naj pomagam tudi v obrambi," zadovoljstva po nadaljevanju niza nepremaganosti, ki zdaj pod taktirko novega trenerja Thiaga Motte šteje osem tekem, ni mogel skrivati portugalski krilni napadalec.

Motta je po obračunu izpostavil eno besedo: "Ključna beseda je bila pogum. Pogum fantov, ki so se odločili, da bodo šli naprej in nasprotniku povzročili težave. Tudi z igralcem manj sem imel tak občutek." Juventus na prvih sedmih tekmah sezone kar trikrat ni dosegel gola, na drugi strani pa je navduševala njegova obramba, saj so pred obračunom v Leipzigu nogometaši iz Torina prejeli le en zadetek. Zanimivo je, da je Juventus na vseh petih dosedanjih zmagah dosegel tri zadetke. Tekmo sta tokrat z izjemnima predstavama in čudovitimi goli v veliki meri zaznamovala osrednja napadalca obeh moštev, čeprav sta oba zabila po dva gola, pa je Srb Vlahović domov odšel veliko bolj zadovoljen. "Pokazali smo, da postajamo ekipa, skupaj smo se borili, kot nam je trener naročil in kljub težavam z igralcem manj zasluženo zmagali. To je bila odlična predstava. V prihodnje moramo biti še bolj prepričani vase," je po obračunu dejal Vlahović, ki je bil na začetku sezone tarča številnih kritik, štirje zadetki na zadnjih dveh tekmah pa so močno utišali glasna negodovanja italijanskih novinarjev in navijačev.

Juventus je z drugo zaporedno zmago ostal eno od sedmih moštev, ki v ligaškem delu še ni izgubilo točke, Leipzig pa z drugim zaporednim porazom ostaja v družbi osmih moštev na dnu lestvice, ki še niso osvojila točke. Naloga Benjamina Šeška bo v naslednjem krogu še težja, saj bo na domačem stadionu s soigralci gostil Liverpool, Juventus pa se bo doma soočil s Stuttgartom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anion6anion
03. 10. 2024 12.07
Kdaj bomo na Dresu od Šeška videli strešice. Še vedno je Sesko
cripstoned
03. 10. 2024 11.34
+2
A ne bomo nič o sojenju...ko sem videl kako škodijo v skodo juveta sem si želel da zmaga juve...na koncu je zmagala boljša ekipa...neverjetno kakšne sodniške napake se dogajajo vsem na očem...juve debelo oškodovan na koncu pa zmagal..
mackon08
03. 10. 2024 11.43
-5
cripstoned kakšne napake? Je pa res , da si je Juve zaslužil zmago saj je dal 3 gole.
drimtim
03. 10. 2024 11.17
-4
Kako so šele šokirani hejterji Barse ,saj je vareal izgubil od 6 ekipe v Franciji.Atomski napad.
cripstoned
03. 10. 2024 11.35
+2
Koruptilona nima hejtejrev....Hejtere imajo samo najboljši...koruptilone ni med top 10klubi v,evropi...se v kataloniji jih prehiteva girona..
PROTI VSAKRSNI KORUPCIJI
03. 10. 2024 11.04
+5
Se ze kazejo pozitivne stvari novega formata Lige prvakov. Vec je borbe, manj kalkuliranja. Vec je custev in vec je zabave. Tekmovanje je mnogo bolj zanimivo. To ugotavljajo prav vsi, ki spremljajo nogomet. Skratka, zadetek v polno!!! 👍☺️b⚽️
borjac
03. 10. 2024 10.25
+6
Več kot očitno je bilo da nima Leipzig dovolj kvalitetnih igralcev v obrambi in vezni liniji , kvaliteto imajo samo v napadu kar se je vse lepo videlo na tekmi, pa tudi psihično so pogrnili , ko so povedli z 2:1 so mislili da lahko že zakurijo raženj, in so se opustili , pa jim je zajec ušel , za Juventus pa se ve da so pragmatični, pa tudi precej so se okrepili z kvalitetnimi igralci in odličnim trenerjem Motto.
Kollerik
03. 10. 2024 10.18
+1
Italijani znajo z Juvetom in Interjem priti vse do lovorike. Juve včeraj res fantastično, kapo dol! Poklon tudi Šešku, našemu pobu iz Slovenije?
Kollerik
03. 10. 2024 10.18
-1
inside1
03. 10. 2024 10.06
+9
Ja škoda, očitno zmorejo samo en polčas , v drugem pa padejo. Liga prvakov še prevelik zalogaj. V drugem polčasu obramba padla, so se gosti kar sprehodilo čez.
VladaPada
03. 10. 2024 09.56
+3
Z igralcem več in pozitivnim rezuktatom so na koncu izgubili ker napadalci šetajo in ne pomagajo v obrambi. Zasluženo so zgubili.
sLOVEnec56
03. 10. 2024 09.28
+4
Nimajo kontroliranega prehoda v nasprotno polovico (posest žoge), samo kontranapad jim uspeva.
blackwizard
03. 10. 2024 09.09
+2
Ta juve ima karakter, se pozna da ni več genija allegrija 🤣 . Forza juve
Kiturina
03. 10. 2024 11.32
+1