Liga prvakov

Sobočanke pred vrati raja: na poti v Ligo prvakinj avstrijska ovira

Ljubljana, 10. 09. 2024 09.32 | Posodobljeno pred 7 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometašice Mure None so se po zmagi na turnirju na Cipru uvrstile v drugi krog kvalifikacij Lige prvakinj. Žreb jim je za tekmice za napredovanje v Ligo prvakinj namenil avstrijske državne prvakinje SKN St. Pölten. O napredovanju bosta odločali dve tekmi: prva bo odigrana 18. ali 19. septembra v Avstriji, povratna pa 25. ali 26. septembra v murskosoboški Fazaneriji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Že pred tekmo na Cipru sem dejal, da nismo v vlogi favorita. Tudi zdaj v drugem krogu nismo favoriti. Tekmeca spoštujemo, poznamo jih zelo dobro. Vemo, kako igrajo, vemo, kje so močne. Krasi jih tempo, duel igra, hitrost. Naša naloga pa je, da se čim boljše pripravimo. Dodaten čar tekmi daje dejstvo, da bosta na drugi strani Mateja Zver in Izabela Križaj, ki ste obe izvrstni igralki. Za nameček pa nam ni treba na dolgo pot, kar je tudi dobro. Jasno nam je, da nas 180 minut loči do sanj. V teh šestih dneh smo se mnogo pogovarjali. Punce vedo, česa so sposobne. Sam pa sem jim povedal: če bodo prave, vemo, kaj zmorejo," je po žrebu za uradno spletno stran NZS povedal Vladimir Kokol, trener Sobočank. 

Sobočankam na poti do nogometnega raja stojijo avstrijske prvakinje.
Sobočankam na poti do nogometnega raja stojijo avstrijske prvakinje. FOTO: ŽNK Mura Nona

Štirje že v skupinskem delu

V letošnji sezoni Lige prvakinj tekmuje 72 klubov iz 50 nacionalnih nogometnih zvez. V skupinskem delu bo igralo 16 ekip. Barcelona, Lyon, Bayern München in Chelsea so edini štirje klubi, ki so že neposredno uvrščeni v skupinski del tekmovanja, kjer bo tekmovalo 16 ekip. Za ostalih 12 prostih vozovnic je še 24 kandidatov.

Tudi štiri reprezentantke

Poleg Mure se za uvrstitev v Ligo prvakinj bori še nekaj reprezentantk: Mateja Zver in Izabela Križaj bosta s St. Pöltnom gostovala v Murski Soboti, Roma Maje Madon bo igrala proti švicarskemu Servettu, Kaja Korošec s Parizom proti Manchester Cityju, Fiorentina Kaje Eržen proti Wolfsburgu.

Liga prvakinj, 2.krog kvalifikacij:
SKN St. Pölten – ŽNK Mura Nona

SL Benfica – Hammarby IF

ŽNK Osijek – FC Twente

Galatasaray – SK Slavia Praga

AS Roma – Servette FCCF

RSC Anderlecht – Valerenga

FC Vorskla Poltava – Celtic

Sporting – Real Madrid

Juventus – PSG

Paris FC – Manchester City

Fiorentina – Wolfsburg

BK Häcken FF – Arsenal

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Grande cojones
10. 09. 2024 11.15
Gremo punce......