Liga prvakov

'Čudodelec' v pisarnah Rome vneto pričakuje dvoboj z Barco: Sanje so dovoljene!

Rim, 23. 03. 2018 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V svetu nogometa ni veliko športnih direktorjev, ki jih poznavalci cenijo bolj kot Ramona Rodrigueza Verdeja. 49-letni Andaluzijec z vzdevkom Monchi si je ime ustvaril pri Sevilli, ki je pod njegovim vodstvom serijsko osvajala evropske naslove. Zdaj ga pri Romi čaka eden največjih izzivov v karieri: četrtfinale Lige prvakov z Barcelono.

Prvo tekmo četrtfinala Lige prvakov med Barcelono in AS Romo na stadionu Camp Nou boste lahko 4. aprila (ob 20.30) pospremili na Kanalu A in VOYO.

Ramon Rodriguez Verdejo Monchi nikoli ni skrival, da se ima za velikega navijača Seville. "Ko nekoč ne bom več nogometni funkcionar, bom svoje rdeče-bele spremljal s severne tribune," je znal povedati Monchi, nekdanji vratar Seville, ki se je lani po dolgoletnem in izjemno plodnem sodelovanju z andaluzijskim ponosom prijateljsko razšel in našel nov izziv pri AS Romi. Sinovi volkulje so že v prvi sezoni z novim športnim direktorjem presegli dosežke iz preteklih let in se na račun Šahtarja iz Donecka uvrstili v četrtfinale Lige prvakov.

Monchi pred stadionom Ramona Sancheza Pizjuana v Sevilli.
Monchi pred stadionom Ramona Sancheza Pizjuana v Sevilli. FOTO: AP

A tam jih čaka ena od favoritinj Barcelona, čeprav Rimljani ne skrivajo samozavesti po odličnih nastopih v skupinskem delu, v katerem je bila Roma denimo boljša tako od Chelseaja kot od madridskega Atletica, ki je na račun rumeno-rdečih ostal brez uvrstitve med 16 najboljših ekip stare celine. 

Sanje so dovoljene
"Po žrebu sem najprej pomislil na to, da nismo imeli sreče, nato pa začneš razmišljati o tem, kako se pripraviti na tekmi, da bi dosegel nekaj, česar si v tem trenutku ne predstavlja nihče," je v pogovoru za španski radio Cadena COPE povedal Monchi.

"Favorit je Barca, toda to ne pomeni, da je že uvrščena naprej. Ne vem, če imamo možnosti 80 : 20 ali 70 : 30 odstotkov, toda ko si med najboljšimi osmimi, so sanje dovoljene."

Rimljani proslavljajo na tekmi osmine finala s Šahtarjem.
Rimljani proslavljajo na tekmi osmine finala s Šahtarjem. FOTO: AP

Vratar Alisson je povsem dozorel, Ünder (še) ne
Prekaljeni lisjak prestopnega roka je v Rimu pod taktirko 48-letnega trenerja Eusebia Di Francesca sestavil poletno moštvo, v katerem sta najbolj medijsko izpostavljena vratar Alisson Becker in turški talent Cengiz Ünder. Brez golov Sarajevčana Edina Džeka in čvrstosti na sredini igrišča, ki jo zagotavlja belgijski vezist Radja Nainggolan, seveda trikratni italijanski državni prvaki na lestvici ne bi bili tam, kjer so. Tudi Monchi opozarja, da nekaterim v igralskem kadru manjka prav tovrstnih izkušenj. 

"Alisson izjemno raste in ključen je pri uspehih naše ekipe. Na 17 tekmah v prvenstvu ni dobil gola, v Ligi prvakov na domačih tekmah ni dobil niti enega. S 26 leti je povsem dozorel in sposoben je razrešiti težke situacije, na ekipo prenaša veliko samozavest," pravi Monchi.

"Ünder? Ne verjamem, da ga je dobro primerjati z (Lionelom) Messijem. Govorimo o 20-letnem fantu, ki se je šele pred kratkim prebil. Še vedno ni na ravni zrelosti, ko bi lahko prevzel pomembno vlogo, drugi pa so, denimo (Radja) Nainggolan, (Kevin) Strootman, (Daniele) De Rossi, (Edin) Džeko ali (Kostas) Manolas."

Ivan Rakitić (v sredini) je iz Seville prestopil v Barcelono.
Ivan Rakitić (v sredini) je iz Seville prestopil v Barcelono. FOTO: AP

Barceloni bi vzel Rakitića
Na tribunah Camp Noua naj bi se zbralo vsaj 3000 gostujočih navijačev, ki so v zadnjih dneh zlivali žolč nad gostitelji, ki so jim ponudili vstopnice za 90 evrov. Monchi je prepričan, da bi se v Kataloniji ob zmernejših cenah zbralo še vsaj tisoč "romanistov" več, namenil pa je tudi nekaj besed o starih znancih iz španskega prvenstva, kjer seveda tudi v tej sezoni blesti Barcin prvi strelec Lionel Messi.

"Če Messi igra ali ne, to pogojuje predstavo ekipe, a ne zdi se mi pravično reči, če se Barca brez Messija spremeni v slabo ekipo. Messi dela razliko in Barca je bolj nepremagljiva (če igra, op. a.), a imajo tudi igralce, ki skrbijo za to, da gre za težko premagljivo moštvo," pravi 49-letni športni direktor, ki je podpisal tudi donosen posel s trenutnim vezistom "Blaugrane" Ivanom Rakitićem.

"Vsi igralci, ki so prišli v Barco iz Seville, so prikazali dobre predstave. Logično je, da Barca spremlja igralce Seville, ker že igrajo na zelo visoki ravni in to je pravi ognjeni krst pred tovrstnim prestopom. Verjamem, da Barca ne obžaluje nobenega vložka v igralce Seville. Koga bi jaz vzel iz Barcelone? Barca ima veliko igralcev, ki so všeč vsakemu športnemu direktorju. Ivan Rakitić igra sezono na zelo visoki ravni ..." je staremu hrvaškemu znancu, nekdanjemu kapetanu Seville, polaskal Monchi.

  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
23. 03. 2018 16.19
+0
Monchi pa je pravi optimist...toda tako je tudi prav. So pa bili žrebi vsaj po mojem mnenju generalno gledano ponarejeni. Nasprotni pari so nastavljeni v smislu, da se šov čim dlje časa nadaljuje.
nogometjemrtev
23. 03. 2018 12.21
+7
imam občutek da bo veliko tesneje kot bi pričakovali. morda le gol razlike v skupnem sestevku. napredovala pa bo barca
grozjak
23. 03. 2018 09.21
+9
jap, letos večina lahko samo sanja, da bi premagala Barco
janezdollar
23. 03. 2018 10.40
-15
Ko bojo naleteli na prvega pravega nasprotnika pa letijo ven...
BBarca
23. 03. 2018 10.52
+12
A ni bil to že Chelsea? Vsaj tako ste/so nam rekli.
grozjak
23. 03. 2018 11.13
+10
Johnny_J
23. 03. 2018 11.56
+4
mmmmmmmnnnnnnmmm
23. 03. 2018 18.02
+3
rolica
23. 03. 2018 19.18
+4