Liga prvakov

Zmaji startali sezono obrambe dvojne krone in napada na Evropo

Ljubljana, 12. 06. 2023 11.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Novi trener ljubljanske Olimpije, Portugalec Joao Henriques, je prvi trening zeleno-belih, ki se bodo med 23. in 28. junijem mudili v Avstriji, že odvodil. Zmaji bodo v prihajajoči sezoni branili dvojno domačo krono, ambiciozne cilje pa imajo tudi na evropskih tekmovanjih. Najprej bodo igrali v kvalifikacijah za preboj v Ligo prvakov. Žreb bo v Nyonu opravljen 20. junija.

Joao Henriques
Joao Henriques FOTO: Damjan Žibert

Dan pred uradnim začetkom nove sezone, ko bodo Ljubljančani branili dvojno domačo krono, v Evropi pa skušali pustiti čim boljši vtis in čim dlje braniti zeleno-bele barve, so opravili številna testiranja. Moštvu so se priključili tudi mladinci Marko Ristić, Aldin Jakupović in Tihomir Maksimović, zraven bosta tudi novinca Ahmet Muhamedbegović in Raul Alexander Florucz, ki je sodelovanje s klubom sklenil že pred meseci. Na začetku poletnih priprav sta bila odsotna članska reprezentanta Slovenije Timi Max Elšnik in Matevž Vidovšek. 16. junija Slovenija namreč gostuje na Finskem, 19. junija pa bo v Stožicah odigrana tekma z Dansko.

Ahmet Muhamedbegović
Ahmet Muhamedbegović FOTO: NK Olimpija Ljubljana

Olimpija tudi proti Hajduku

Domače Stožice bodo kmalu prizorišče še ene zanimive tekme, in sicer prijateljske med ljubljansko Olimpijo in splitskim Hajdukom. Hrvaški velikan bo v Ljubljani gostoval 2. julija ob 18. uri. Še pred tem bodo Zmaji dobili tekmeca v prvem predkrogu za Ligo prvakov. Žreb bo v Nyonu opravljen 20. junija, možni nasprotniki Olimpije pa so Lincoln Red Imps (Gib), KI (Ferski otoki), Dinamo Tbilisi (Gru), Raków Czstochowa (Pol), Partizani (Alb), BK Häcken (Šve), Farul Constanta (Rom), Valmiera (Lat), Ballkani (Kos), Larne (S. Irska), Urartu (Arm), Hamrun Spartans (Mal), Swift Hesperange (Luk), Struga (S. Mak) in zmagovalec prejšnjega predkroga. Prve tekme bodo 11. in 12. julija, povratne pa 18. in 19. julija.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SAKOSAKO
12. 06. 2023 13.18
-4
Najprej naj poravnajo dolgove, potem pa v Evropo! Jaz bi jim vzel še lovorike, če ni do konca sezone vse poravnano!!!
wsharky
12. 06. 2023 12.33
-2
mene pa zanima, ali so gazde tega kluba poravnale vse dolgove
Homer.Simpson
12. 06. 2023 12.32
-2
“zmaji” ju biu vzdevek za igrauce, oz. klub, ki je neslavno propadeu leta 2004
drimtim
12. 06. 2023 12.16
+5
Letos še lažje do naslova prvaka.