Liga prvakov

Olimpija v 2. krogu kvalifikacij za LP na Kosovo ali v Bolgarijo

Nyon, 21. 06. 2023 12.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
1

Nogometaši ljubljanske Olimpije so na žrebu 2. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov na sedežu Evropske nogometne zveze v Nyonu dobili tekmeca v primeru uspeha proti latvijski Valmieri. Žreb je slovenskim prvakom namenil zmagovalca dvoboja med kosovskim Ballkanijem in bolgarskim Ludogorcem. Prvo tekmo bodo igrali v gosteh. Z latvijskim prvakom se bo Olimpija v prvem krogu kvalifikacij najprej pomerila v Stožicah 11. oziroma 12. julija, povratna tekma pa bo 18. oziroma 19. julija v Latviji. Prve tekme drugega kroga bodo 25. oziroma 26. julija, povratne pa 1. oziroma 2. avgusta. Tudi preostali slovenski klubi so dobili morebitne tekmecev nadaljevanju kvalifikacij.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pari 2. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov:
Žalgiris Vilna (Lit)/Struga (SMak) - Galatasaray (Tur)

Ballkani (Kos)/Ludogorec Razgrad (Bol) - Olimpija Ljubljana (Slo)/Valmiera (Lat)

Rakow Czestochowa (Pol)/Flora Tallinn (Est) - Lincoln Red Imps (Gib)/Qarabag (Aze)

Klaksvik (Fer)/Ferencvaros (Mad) - Häcken (Šve)/The New Saints (Wal)

HJK Helsinki (Fin)/Larne (SIrs) - Molde (Nor)

Shamrock Rovers (Irs)/zmagovalec predkroga - Koebenhavn (Dan)

Farul Constanta (Rom)/Šerif Tiraspol (Mol) - Hamrun Spartans (Mal)/Maccabi Haifa (Izr)

Aris Limassol (Cip) - Partizani (Alb)/BATE Borisov (Blr)

Urartu (Arm)/Zrinjski Mostar (BiH) - Slovan Bratislava (Slk)/Swift Hesper (Luks)

Dinamo Zagreb (Hrv) - Astana (Kaz)/Dinamo Tbilisi (Gru)

Dnipro-1 (Ukr) - Panathinaikos (Grč)

Sevette (Švi) - Genk (Bel)

Domžalčani bodo v primeru zmage nad Balzanom v nadaljevanju kvalifikacij za Konferenčno ligo igrali proti Vaduzu iz Lihtenštajna ali Neman Grodnu iz Belorusije.
Domžalčani bodo v primeru zmage nad Balzanom v nadaljevanju kvalifikacij za Konferenčno ligo igrali proti Vaduzu iz Lihtenštajna ali Neman Grodnu iz Belorusije. FOTO: NK Domžale

Znani tekmeci Slovencev v 2. krogu kvalifikacij za Konferenčno ligo

Uefa je poleg žreba 2. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov opravila še žreb 2. kroga kvalifikacij Konferenčne lige. Svoje tekmece v tem delu tekmovanja so dobili štirje slovenski klubi Celje, Maribor, Domžale ter v primeru poraza v 1. krogu kvalifikacij Lige prvakov tudi Olimpija. Tekmec bo tako sanmarinski Tre Penne ali islandski Breidablik. Domžalčani bodo v primeru zmage nad Balzanom v nadaljevanju kvalifikacij za konferenčno ligo igrali proti Vaduzu iz Lihtenštajna ali Neman Grodnu iz Belorusije. Prvo tekmo bodo igrali pred domačimi navijači, drugo pa v gosteh.

Tudi Mariborčane v prvem krogu čaka klub z Malte. Če bodo vijoličasti boljši od Birkirkare, se bodo v drugem krogu pomerili z luksemburškim Differdangeom.

Celjani bodo prvič na delu v drugem krogu kvalifikacij, nasproti pa jim bo stala portugalska Vitoria. Prva tekma bo v Celju, druga pa na Portugalskem. Prve tekme drugega kroga bodo na sporedu 27. julija, povratne pa 3. avgusta.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

wsharky
21. 06. 2023 16.59
+0
bodo kar doma ostali in pridno trenirali