Liga prvakov

Šok v Istanbulu: Young Boys še drugič premagal Galatasaray

Istanbul, 27. 08. 2024 20.05 | Posodobljeno pred 17 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.B., Ž.Ž.
Komentarji
10

Nogometaši Young Boys so si priigrali nastopanje v ligaškem delu Lige prvakov, potem ko so na povratni tekmi play-offa še drugič ugnali Galatasaray. Po zmagi s 3:2 v Bernu je v Istanbulu bilo 0:1, edini gol je v 87. minuti dosegel rezervist Alan Virginius.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Galatasaray – Young Boys
    05:04
    Vrhunci tekme Galatasaray – Young Boys
  • Edini gol na povratni tekmi Galatasaray – Young Boys
    01:34
    Edini gol na povratni tekmi Galatasaray – Young Boys

Pričakovali smo uvodni nalet turškega velikana, a dobili prevlado Švicarjev, ki je z redkimi predahi trajala celoten prvi polčas. Že v drugi minuti je Jaouen Hadjam nevarno zapretil na levi strani, kmalu zatem pa se je moral Fernando Muslera izkazati po strelu Filipa Ugrinića s prostega strela. Izkušeni Urugvajec je bil v enajsti minuti znova na delu, ko je z glavo streljal Mohamed Camara. Četrta zrela priložnost za Young Boys je prišla le minuto zatem, streljal je Joel Monteiro, Muslera pa je bil znova na mestu. 

Čeprav ne več tako intenzivna, se je premoč gostov nadaljevala vse do konca polčasa. Švicarji so bili za pogumno igro nagrajeni po pol ure igre. Veselje Silverju Ganvouli po odličnem strelu z glavo je preprečil okvir vrat, odbitek pa je v mrežo domačih pospravil Ebrima Colley. A hitro je postalo jasno, da gol ne bo obveljal, saj je bil Colley v trenutku strela Ganvoulija v prepovedanem položaju. 

O stanju v prvem polčasu veliko pove podatek, da so nogometaši Young Boys že do 24. minute sprožili kar osem strelov, od tega štiri v vrata Muslere. Na drugi strani pa Galatasaray ni niti enkrat nevarno zapretil. Zato so bili lahko Turki še kako zadovoljni, da so na polčas odšli pri izidu 0:0. 

V nadaljevanju so nogometaši Galatasaraya, ki so na stavnicah kljub porazu na prvi tekmi pred povratnim srečanjem veljali za favorite, le zaigrali podjetneje. Osrednji branilec Kaan Ayhan je premoč kronal v 56. minuti, a je bilo tudi njegovo veselje kratko. Gol je bil znova razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. V 63. minuti je z desne strani nevarno sprožil Michy Batshuayi, žoga je švignila za približno pol metra mimo daljše vratnice. 

Turški reprezentant Kerem Akturkoglu je imel 20 minut pred koncem sijajno priložnost za izenačenje, a je njegovo namero v situaciji ena na ena odlično prebral vratar Marvin Keller. Turkom je nato zmanjkalo goriva, saj so bili njihovi poskusi kljub terenski premoči sila jalovi. Kazen je prišla tik pred koncem, ko je silovit protinapad kronal rezervist Alan Virginius, ki je nato s proslavljanjem Muslero sprovociral do te mere, da je Urugvajec povsem izgubil živce in bil posledično izključen. 

V sodniškem dodatku, ki je trajal kar deset minut, tako dvomov o potniku v ligaški del Lige prvakov ni bilo več, saj si nogometaši "Gale" niso pripravili niti ene zrele priložnost. Na torkovih tekmah sta si napredovanje priigrala še Sparta Praga, ki je bila znova z 2:0 boljša od švedskega Malmöja, RB Salzburg pa je zadržal prednost dveh golov s prve tekme proti kijevskemu Dinamu (1:1). 

Statistika Galatasaray - Young Boys
Statistika Galatasaray - Young Boys FOTO: Sofascore.com

27. avgust, play-off za Ligo prvakov, izid: 

Galatasaray – Young Boys 0:1 (0:0) // 2:3
Virginius 87.
RK: Muslera 88.

Sparta Praga - Malmö 2:0 (0:0) // 2:0
Salzburg - Dinamo Kijev 1:1 (1:1) // 2:0

// Izid s prve tekme 

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23.14

Hvala za vašo pozornost in lahko noč!

Dogajanje na zelenicah je za danes končano, hvala, ker ste bili z nami. Pridružite se nam tudi jutri, ko bomo v živo pospremili obračun Crvene zvezde in Bodo/Glimta. Lahko noč!

23.11

Ligo prvakov sta si poleg Young Boys priigrala še Sparta Praga in Salzburg

Čehi so bili z 2:0 boljši od nogometašev Malmoja, Salzburgu pa je po zmagi z 2:0 na prvi tekmi za uvrstitev med evropsko nogometno elito zadoščal že remi 1:1 z Dinamo Kijevom.

23.07
23.06
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
23.05
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
28. 08. 2024 12.28
+2
štajerc65
28. 08. 2024 10.19
+0
Švicarji? Pol ekipe pa Afričanov
borjac
28. 08. 2024 09.49
+3
Turki so krahirali , sploh niso imeli prave priprave na nasprotnika, kako bodo nadoknadili gol razlike, enostavno niso vedeli kaj delati, kvaliteta igralcev in njihovo število ne pomeni nič , če niso povezani v ekipo , tisti brezvezni juriši na "krilih navijačev" to je bilo v preteklosti sedaj ne velja nič več, verjetno bomo videli na klopi Turkov novega trenerja , pa tudi to ne bo preveč pomagalo, če se ne bo uprava zavedala da smo leta 2024 .
športnik66
28. 08. 2024 08.29
+2
Slaba igra Galatasaraya. Nujno rabijo boljšega trenerja, da jih poveže, da naredi igro bolj učinkovito. NImajo uigranih napadov, vsak bi najraje sam dal gol. Pa ne vem, zakaj ni igral Maročan Zytech...meni je on najboljši igralec Galatasaraya... Skratka, veliko razočaranje nad igro turškega prvaka.
slayer2
28. 08. 2024 08.09
+1
"Turški reprezentant Kerem Akturkoglu je imel 20 minut pred koncem sijajno priložnost za izenačenje",kako,če ste napisali,da je edini gol padel v 87. minuti igre???!!!
Sisli288
28. 08. 2024 08.17
+0
Izenačenje v skupnem izidu. Če ne razumeš nogometa, bolje da ne komentiraš
DirtySanchez
28. 08. 2024 08.02
+5
XVXC
27. 08. 2024 21.39
+3
NOGOMET...najnižji in najrevnejši sloj ljudi gleda največje bogataše, ki v minuti tekanja po travici pokasirajo več kot oni v celem svojem življenju in potem se ti reveži pretepajo in po.....jajo med seboj zaradi teh bogatašev, ki jim dol visi za to ubogo rajo. Razumi, kdor more.
Kiturina
29. 08. 2024 08.52
NBA basket Palček po popularnosti proti nogometu Toda igralci so plačani več kot nogometaši 🤔
St. Gallen
27. 08. 2024 21.30
-2
no, da vidimo