Liga prvakov

VIDEO: Navijači Benfice ogrevajo glasilke: 'Oblak, nisi vreden niti centa!'

Lizbona, 07. 12. 2015 11.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Že po žrebu skupinskega dela Lige prvakov je bilo jasno, da se Janu Oblaku pripravlja vroč sprejem ob povratku v Lizbono. Navijači Benfice mu niso oprostili po njihovem mnenju prehitrega slovesa od portugalske prestolnice, kamor se v torek vrača tudi ob prenosu na Kanalu A in VOYO.

Medtem, ko znajo privrženci madridskega Atletica slovenskemu reprezentančnemu vratarju Janu Oblaku zapeti, da ga imajo "vsak dan bolj radi", bo Škofjeločan v torek na lizbonskem stadionu Da Luz najverjetneje deležen povsem drugačnih napevov. Nekdanji član Olimpije je po prihodu k orlom leta 2010 dolgo časa čakal na svojo priložnost, ki jo je s pohodom do finala Lige Evropa na koncu tudi v velikem slogu izkoristil. A ravno takrat, ko so navijači Benfice pričakovali, da bodo tudi z Oblakom v vrstah najtrofejnejšega portugalskega kluba nadaljevali z domačo prevlado, jim je 22-letni vratar obrnil hrbet.

Klic Atletico Madrida, takrat še svežega poraženca v finalu Lige prvakov in španskega prvaka, je bil preprosto predober, da bi ga Oblak preslišal in kot najbolje plačani vratar v zgodovini La Lige je okrepil rdeče-bele, po mnenju številnih v njegovi dolgoletni domovini je prestop preprosto izsilil. Kot pri Benfici je moral nato tudi pri Atleticu čakati na priložnost in jo ravno na tekmi Lige prvakov ob marčevski poškodbi Miguela Angela Moyaja zgrabil, zdaj ga kot številko ena v najelitnejšem evropskem tekmovanju čaka povratek "domov".

22-letnega Škofjeločana sta septembra premagala Nicolas Gaitan in Goncalo Guedes.
22-letnega Škofjeločana sta septembra premagala Nicolas Gaitan in Goncalo Guedes. FOTO: Reuters
Da stare zamere še niso pozabljene, so navijači Benfice dokazali že na prvi septembrski tekmi ob reki Manzanares, kjer so se poleg domačih navijačev (obmetavali so jih z baklami in nanje bojda tudi pljuvali in urinirali) lotili tudi Oblaka. "Oblak, pr***c, nisi vreden niti centa!" so po poročanju portugalskega dnevnika Record peli privrženci lizbonskih rdečih. Glasnost žaljivih napevov bo na največjem portugalskem stadionu seveda še višja, medtem ko bo slovenski čuvaj mreže svojim novim delodajalcem poskušal pomagati izgnati duhove iz preteklosti - prav na Luzu so pred dobrim letom izgubili dramatično finalno tekmo z Real Madridom.

Obe vodilni ekipi skupine C sta sicer že uvrščeni v osmino finala, zato bo Oblak, ki je Lizbono za Madrid zamenjal v prestopu, vrednem 18 milijonov evrov, najbrž še bolj v središču kot boj za prvo mesto. Tudi zaradi posmehovanja s strani Portugalcev, ko je z nesrečno poškodbo hrbta začel svojo epizodo v Madridu, s samega vrha nekdanjih evropskih prvakov pa so v javnost spustili celo zgodbo, da so orli pripravljeni Slovenca spet odkupiti od Atletica in ga vrniti ob Atlantik. Tako je govoril prvi mož kluba Luis Filipe Vieira, ki se je hvalil, da si Oblaka zaradi okoliščin njegovega odhoda Benfica "niti ni želela nazaj".

Prva medsebojna tekma med Atleticom in Benfico je septembra minila v znamenju incidentov.
Prva medsebojna tekma med Atleticom in Benfico je septembra minila v znamenju incidentov. FOTO: Reuters

"Čudno je bilo, ko so mi (navijači Benfice, op. a.) žvižgali, toda lahko sem se le nasmehnil, zdelo se mi je namreč zabavno. Ne bojim se žvižgov, name ne vplivajo," je pred nekaj tedni za portugalski športni dnevnik A Bola zatrdil Oblak. "Vsak igralec si želi dobrega sprejema pri starem klubu in na starem stadionu, toda to je odločitev navijačev, to ni v mojih rokah. Če želijo, mi lahko spet žvižgajo, moj odgovor pa bo znova nasmešek. Ob prihodu na stadion se bom raje spomnil na mojo preteklost pri Benfici, na to, kaj sem tam storil in osvojil. Dušo in telo sem vložil v čas pri Benfici in vem, da nisem storil nič takšnega, da bi si zaslužil žvižge. Če bom nekega dne napisal knjigo, potem bodo ljudje spoznali mojo celotno zgodbo iz Benfice."

Na Oblaku je, da v torek zvečer ob prenosu na Kanalu A in VOYO (20.00) utiša žvižge in dokaže, da je vreden veliko več kot le en cent. Če mu bo vse skupaj uspelo še z nasmeškom na ustih, pa še toliko bolje.

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BayernGomez
08. 12. 2015 19.11
Ja sej zdej ni vreden niti centa prej je bil pa car
Hammurabi
08. 12. 2015 12.57
-1
pr***c - je to nova slovenska beseda?
vamos99
08. 12. 2015 11.26
-1
Heh, Oblak je trenutno med top 3 golmani...saj tud če ne gledaš španske lige je dejstvo da je na 9ih ali 10ih tekmah ostal nepremagan (od 14ih) dovolj...tak da lahka rečem sam hahaha. Drgač pa lepo 24 ur da ta članek ni sporen ko se šinfa našega golmana...čez one (sej se ve kdo že par mesecev dopustuje in potuje čez slovenijo) pa nihče ne sme nič reči....
Klavdij Volk
08. 12. 2015 09.33
Sposoben je,zakaj pa ne..
CURVANORD Zanetti
08. 12. 2015 09.02
+8
Upam da jih danes utisa s tem da zaklene vrata
Porocilo
08. 12. 2015 08.19
+2
Hvala 24ur, da ste me ze zjutraj nasmejali. Moyaja?! Hehe
BayernGomez
08. 12. 2015 13.36
Uporabnik113089
08. 12. 2015 15.27
+1
BayernGomez
08. 12. 2015 18.09
+1
Teb tudi ne gre slovenščina pravilno moyaja
BayernGomez
08. 12. 2015 19.07
Igor Kolari? 1
07. 12. 2015 17.54
+3
Po poškodbi Moye in ne Moyaja.
Hammurabi
08. 12. 2015 12.57
-1
Zdaj vidimo, da osnovnošolska izobrazba ni pogoje za delo na tem portalu.
freiburg61
07. 12. 2015 17.47
+6
upam da mu rata