Liga prvakov

Luis Enrique: Bili smo slabi, veliko preslabi za ta nivo tekmovanja

London, 02. 10. 2024 09.47 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Arsenala so v prenovljeni Ligi prvakov prišli do premierne zmage sezone. Londončani so z goloma Kaija Havertza in Bukaya Sake doma več kot zasluženo premagali PSG, ki topničarjem praktično ni nudil nikakršnega odpora. Tudi zato je bil strateg Parižanov Luis Enrique priča kopici neprijetnih vprašanj po bledi predstavi na Otoku. Nov spektakel v Ligi prvakov od 20.30 s prenosom tekme Leipzig - Juventus.

Več videovsebin
  • Vrhunci torkovih tekem drugega kroga Lige prvakov
    14:12
    Vrhunci torkovih tekem drugega kroga Lige prvakov
  • Slovenski sodnik Slavko Vinčić se ni odločil dosoditi enajstmetrovke
    01:00
    Slovenski sodnik Slavko Vinčić se ni odločil dosoditi enajstmetrovke
  • Drugi zadetek Arsenala, natančno je proti vratom meril Bukayo Saka
    01:28
    Drugi zadetek Arsenala, natančno je proti vratom meril Bukayo Saka
  • Prvi zadetek Kaia Havertza
    02:00
    Prvi zadetek Kaia Havertza
  • Iz 24UR: PSG v nocojšnji obračun brez enega svojih največjih zvezdnikov
    02:33
    Iz 24UR: PSG v nocojšnji obračun brez enega svojih največjih zvezdnikov
  • Zgodovina Arsenala v Ligi prvakov in povezava trenerja Mikela Artete s PSG-jem
    02:58
    Zgodovina Arsenala v Ligi prvakov in povezava trenerja Mikela Artete s PSG-jem
Statistika obračuna Arsenal - PSG
Statistika obračuna Arsenal - PSG FOTO: Sofascore.com

Luis Enrique, ki ni računal na svojega (ključnega) moža Ousmana Dembeleja, je imel na druženju s (francosko) sedmo silo po debaklu proti Arsenalu veliko dela, tudi uradni prevajalec se je kar "potil" na novinarski konferenci po tekmi Arsenal - PSG (2:0). Ponavljajoča se zgodba z nepredvidljivim francoskim reprezentantom še iz časov, ko je branil barve katalonskega ponosa Barcelone, dobiva novo poglavje tudi na novem naslovu – Parku princev. 

Sicer odlični, a prevečkrat muhasti krilni napadalec, se je (znova) znašel na naslovnih straneh francoskih časnikov po petkovem prvenstvenem obračunu med PSG-jem in Rennesom (3:1), ko je v 84. minuti po odhodu z zelenice več kot jasno pokazal, kaj si misli o potezi trenerja Luisa Enriqueja. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ta ni čakal dolgo z naznanitvijo, da 27-letni Dembele ne bo del pariške zasedbe na tekmi 2. kroga elitne Lige prvakov na gostovanju pri londonskem Arsenalu. In njegova odsotnost se je še kako poznala. Parižani enostavno niso imeli kakovosti v napadalnih linijah, da bi konkretneje ogrozili vrata topničarjev. "O posameznikih ne bom govoril, še posebej o tistih, ki jih ni bilo na tekmi oziroma na katere nisem računal," je bil že uvodoma "nataknjen" strateg serijskih francoskih prvakov, ki tudi ni želel komentirati predstave čuvaja mreže Gianluigija Donnarumme, ki je zakuhal najmanj en gol ... 

"Nogomet je ekipni šport, zato o posameznikih ne bom govoril in se tudi ne bom ponavljal, če bodo tudi naslednja vprašanja šla v to smer," je nadaljeval nekdanji strateg Barcelone in nato gnojnico bolj ali manj zlil nase ... "Jaz sem prvi odgovorni za poraz. Če ekipa igra slabo, če ni pravega pristopa in odpora, potem je trener prvi in glavni krivec, saj ni dobro pripravil ekipe," je francoskim novinarjem hitel pripovedovati Luis Enrique in priznal, da to ni bil pariški večer ... 

Luis Enrique
Luis Enrique FOTO: AP

"Bili smo preslabi, veliko preslabi za zahteve tega nivoja tekmovanja. Če je že pristop slab, če ni prave odgovornosti v igri, potem nič ne more steči. In če izgubiš praktično vsak dvoboj na travniku, potem nikakor ne moreš računati na pozitiven rezultat. Bili smo nadigrani in tudi pretepeni, Arsenal je bil boljši v vseh segmentih nogometne igre in zmaga Londončanov je čista kot solza," se je pridušal strateg Parižanov. 

Liga prvakov: Arsenal - PSG in Leipzig - Juventus
Liga prvakov: Arsenal - PSG in Leipzig - Juventus FOTO: 24ur.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
02. 10. 2024 10.52
Okvir gola 2 x! Tudi Fortuna ni bila na njihovi strani.
TAJ2
02. 10. 2024 10.01
-2
Enrike bo pokopal PSG
Matic321321
02. 10. 2024 10.51