Liga prvakov

Pogovor s Slotom: Zaradi novega sistema je vedno vsaj ena dobra tekma na sporedu

Milano, 17. 09. 2024 09.06 | Posodobljeno pred enim dnevom

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.D., Tadej Vidrih
Komentarji
2

Le še ure nas ločijo od velikega začetka nove sezone Lige prvakov. Nova ni le sezona, ampak tudi format tekmovanja, ki 36 moštvom ponuja ligaški del, v katerem se bodo soočila z osmimi različnimi nasprotniki. Posledično je vsak dan zagotovljen vsaj en spopad velikanov in torek nam ponuja obračun Liverpoola in Milana na zgodovinskem San Siru. Za novega trenerja Liverpoolčanov Arneja Slota bo to zelo poseben dan, z njim pa se je pred obračunom ob zelenici pogovoril naš novinar Tadej Vidrih. Ob 20.30 ne pozabite preklopiti na Kanal A in VOYO.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Obračun med kluboma AC Milan in Liverpool
    01:11
    Iz 24UR: Obračun med kluboma AC Milan in Liverpool
  • Iz 24UR: Kako nevaren je lahko AC Milan?
    04:23
    Iz 24UR: Kako nevaren je lahko AC Milan?
  • Ekskluziven pogovor s trenerjem Liverpoola Arnejem Slotom
    03:26
    Ekskluziven pogovor s trenerjem Liverpoola Arnejem Slotom

"Prvič moj rojstni dan ne bo pomemben! Tekme se zelo veselim zaradi zgodovine med obema moštvoma in stadiona, na katerem bo odigrana," je pred svojo prvo tekmo v Ligi prvakov na klopi Liverpoola dejal nizozemski strateg, ki danes praznuje svoj 46. rojstni dan.

Kljub napovedim, da San Siro zaradi nezadovoljstva domačih navijačev s predstavami moštva ne bo poln, Slot nasprotnikov ne podcenjuje. "Ni nas strah, ampak spoštujemo vse njihove igralce, ker so v soboto dokazali, da so v dobri formi. Dosegli so zelo dobro zmago z izidom 4:0 (proti Venezii)," nasprotnike ocenjuje Slot.

Trener Liverpoola Arne Slot
Trener Liverpoola Arne Slot FOTO: AP

Letošnja Liga prvakov bo prva v novem formatu s 36 moštvi in ligaškim delom na začetku. Prvih osem klubov se bo uvrstilo neposredno v osmino finala, moštva od 9. do 24. mesta, pa bodo pred tem morala odigrati še dve playoff tekmi. Slot še ni popolnoma prepričan, kaj njega in njegove igralce čaka, kljub temu pa že pred začetkom tekmovanja vidi eno veliko prednost tega formata: "Težko je reči pred začetkom, ampak mislim, da je očitno, da moraš veliko zmagovati, če želiš (ligaški del) zaključiti med prvimi osmimi. Kot nekdo, ki rad vsak večer gleda nogomet na televiziji, pa mi je všeč to, da je vsak večer na sporedu dobra tekma. Zdaj se na primer vsak, ki ima rad nogomet, veseli naše tekme."

Liverpool med poletnim prestopnim rokom ni bil pretirano aktiven, saj je svoje moštvo okrepil zgolj z italijanskim napadalnim vezistom Federicom Cieso, ki še ni zaigral v slovitem rdečem dresu."Prvič nam je na voljo. Ker pa nam je na voljo prvič, bi bilo veliko presenečenje zanj in vse ostale, če bi tekmo začel v prvi enajsterici. Prezgodaj je, da bi igral 90 minut, ampak upamo, da bo v naslednjih tekmah odigral svoje prve minute," je o statusu edine letošnje okrepitve v svojem moštvu dejal Slot.

Eden glavnih razlogov, zakaj vodilni možje na Anfieldu niso čutili potrebe po velikih okrepitvah, je uspešen lanski prestopni rok, ko so s prihodi Wataruja Enda, Ryana Gravenbercha, Alexisa Mac Allisterja in Dominika Szoboszlaija osvežili zvezno vrsto. Predvsem Mac Allister in Szoboszlai sta blestela že v prvi sezoni, a Slot od slednjega pričakuje še več."Za zdaj je za nas bil pomemben, ko nismo imeli žoge v svoji posesti, saj je izjemen v pritisku na nasprotnike. Mislim pa, da bom z njim moral delati na tem, da bo bolj vpleten pri doseganju zadetkov in ustvarjanju priložnosti. Če se prav spomnim, je lani zabil le tri gole. Napadalni vezist pri Liverpoolu mora imeti višje številke, kljub temu pa sem z njim zelo zadovoljen za zdaj," je dosedanje predstave Dominika Szoboszlaija ocenil Slot.

Vratar Alisson na San Siru še ne pozna poraza.
Vratar Alisson na San Siru še ne pozna poraza. FOTO: AP

Tekme se zelo veseli tudi Liverpoolov vratar Alisson, ki je dve sezoni igral v dresu Rome. "Vedno sem užival v tej državi. Tu tudi redno dopustujem z družino. Vedno ponavljam, da imam rad Italijo. Pred nami je veliko moštvo, ogromen in zgodovinski klub. Vsem, ki spremljajo nogomet, je to jasno. Pripravljeni smo se boriti za dosego naših ciljev," obračun napoveduje brazilski vratar, ki je v dosedanji karieri zmagal na obeh tekmah, ki jih je odigral v gosteh na San Siru.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sencina
17. 09. 2024 16.14
+1
Bomo vidli kako se bo obnesel nov sistem.Pa fusbal nej bo vredu
sapphireitaly
17. 09. 2024 16.03
+1
Nov sistema igranja LP je poraz