Liga prvakov

Tabor Leipziga o Juventusu: So zelo zrela in dobro organizirana ekipa

Leipzig, 02. 10. 2024 06.00 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Drugi krog Lige prvakov prinaša nove zanimive obračune, nasproti si bosta stala Leipzig Benjamina Šeška in Juventus. Trener domačih Marco Rose priznava, da bodo Italijani, ki na ligaških tekmah še niso prejeli zadetka, zahteven nasprotnik, vendar po prepričljivih predstavah v domačem prvenstvu verjame v uspeh svojih varovancev. Prenos tekme od 20.30 na Kanalu A in VOYO.

UEFA Liga prvakov: Leipzig - Juventus
UEFA Liga prvakov: Leipzig - Juventus FOTO: VOYO

"So zelo zrela in dobro organizirana ekipa, tudi v obrambi trdo delajo. Zelo so fleksibilni z žogo in veliko menjujejo položaje. Na levi so zelo močni z Andreom Cambiasom in Kenanom Yildizem, tudi Dušan Vlahović je izreden igralec," trener Leipziga Marco Rose ni skoparil z lepimi besedami na račun Juventusa, ki v letošnji sezoni italijanske lige še ni prejel zadetka.

Nemški strateg je pohvalil tudi novega trenerja Italijanov Thiaga Motto. "Bil je odličen nogometaš in to je prenesel tudi v vlogo trenerja. Korak za korakom si izgrajuje trenersko kariero in požel je že nekaj uspehov, še zlasti, ko se je lani z Bologno uvrstil v Ligo prvakov. Svoj igralski stil je že vnesel v Juventus, to se jasno vidi. So ekipa, ki jo je zabavno gledati."

Marco Rose pred obračunom z Juventusom
Marco Rose pred obračunom z Juventusom FOTO: AP

Prav zato se Rose zaveda, da bo tekma proti Juventusu vse prej kot enostavna, vseeno pa verjame v uspeh svojih varovancev. "To bo zahteven izziv, toda prepoznali smo stvari, ki jih lahko izkoristimo v svoj prid. Biti bomo morali na našem najboljšem nivoju, vendar smo pripravljeni."

Samozavest je Nemcem vlila tudi lepa popotnica, s katero so pričakali današnji obračun. V 5. krogu nemške lige so s 4:0 ugnali Augsburg, po tej prepričljivi predstavi pa Rose nima namena opraviti večjih menjav v začetni postavi. "Imam veliko zaupanja v moje igralce. Čez vikend smo prepričljivo slavili v Bundesligi, tako da nimam razloga za spreminjanje postave. Mogoče bomo opravili eno ali dve taktični menjavi, da se prilagodimo nasprotniku, toda večjih sprememb v začetni enajsterici ne bo."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

Liga prvakov: Arsenal - PSG in Leipzig - Juventus
Liga prvakov: Arsenal - PSG in Leipzig - Juventus FOTO: 24ur.com

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.