Liga prvakov

Lahko nogometaši Leipziga na domačih tleh presenetijo Liverpool?

Leipzig, 23. 10. 2024 06.00 | Posodobljeno pred 3 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Leipziga bodo danes iskali prve točke v letošnji sezoni Lige prvakov. Po porazu z 2:1 proti Atleticu v prvem krogu in z 3:2 proti Juventusu v drugem jih v tretjem čaka še ena zahtevna naloga. Pred očmi svojih navijačev bodo gostili Liverpool, ki je zaenkrat še stoodstoten. Obračun boste lahko spremljali od 20.30, ko pričnemo s studijskim delom, na Kanalu A in VOYO.

Nogometaši iz največjega mesta zvezne dežele Saške so v prvem krogu hitro povedli preko Benjamina Šeška, odšli na odmor ob poravnanem izidu, v 90. minuti pa prejeli drugi zadetek in izgubili. Slovenski biser se je v drugem krogu dvakrat vpisal med strelce, Leipzig je po dobri uri igre vodil in imel igralca več, na koncu pa po preobratu Juventusa vnovič klonil.

Benjamin Šeško
Benjamin Šeško FOTO: AP

Rdeči biki iz Leipziga so tako kljub dobrim predstavam še zmeraj brez točk v Ligi prvakov, tudi pred tretjo tekmo pa jim ne pripada vloga favorita. Pričakovano, saj v Nemčijo prihaja veliki Liverpool. "Po odhodu Jürgena Kloppa se njihova igra ni veliko spremenila. Še zmeraj so ekipa, ki igra zelo intenzivno in fizično. So dominantno moštvo, proti kateremu se je težko braniti, saj imajo v napadu ogromno kvalitete, in so vrhunski nasprotniki, ki nam predstavljajo velik izziv," je pred obračunom povedal trener Leipziga Marco Rose.

Statistični predogled tekme Leipzig - Liverpool
Statistični predogled tekme Leipzig - Liverpool FOTO: Sofascore.com

Kluba sta se na uradnih tekmah nazadnje srečala v sezoni 2020/21 v osmini finala Lige prvakov. Na račun koronavirusa sta bili obe tekmi odigrani na Puskas Areni v Budimpešti, redsi pa so obakrat slavili z 2:0 in napredovali v naslednji krog tekmovanja, kjer so izpadli proti Real Madridu, ki je včeraj po velikem preobratu odpihnil dortmundsko Borussio.

Če bodo imeli nogometaši trenutno drugouvrščene ekipe nemškega prvenstva tokrat več sreče kot na prvih dveh tekmah, si lahko ogledate na Kanalu A in VOYO. Začnemo ob 20.30.

Real Madrid - Borussia Dortmund in Leipzig - Liverpool
Real Madrid - Borussia Dortmund in Leipzig - Liverpool FOTO: Kanal A
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JOSEPH HAYDN
23. 10. 2024 09.22
+1
Ok res je, da v Leipzigu igra šeško, ampak halo. Na isti dan je tekma Barca:Bayern, ki je dosti bolj zanimiva pa se prenaša tega šeškota že drugič zapored. Neumnost
cripstoned
23. 10. 2024 08.46
+1
v imenu kollerika in ostale falange hejterckov reala vas naprosam da objavite vsaj 1 novico o danasnji tekmi bayerna in KORUPTilone...če že prenosa ne bo...naj imajo omenjeni malo zabave pred tekmo ker po tekmi jih zagotovo ne bo vec dolgo...
zmerni pesimist
23. 10. 2024 08.08
-3
In zakaj ni prenos bar bajern
cripstoned
23. 10. 2024 08.45
+3
Zato ker bayern igra proti rednem udelezencu liga evropa ...povsem nepomembna ekipa je postala ekipa koruptilone v ligi prvakov...