Liga prvakov

Konate: Rekel sem, da želim doseči štiri zadetke, to je bil prvi

Milano, 18. 09. 2024 18.16 | Posodobljeno pred 8 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
S.V., T.V.
Komentarji
0

Liverpool je na uvodnem dejanju prenovljene Lige prvakov gostoval na stadionu San Siro pri Milanu. Redsi so nadoknadili zgodnji zaostanek in z dominantno predstavo elitno tekmovanje otvorili s popolnoma zasluženo zmago (1:3). Ob tem so kar dvakrat zatresli mrežo po podaji iz prekinitve, strelec izenačujočega zadetka, Ibrahima Konate, pa je poudaril, da je to plod načrtnega dela na tem segmentu igre.

Milan je ekspresno, že v 3. minuti povedel po natančnem diagonalnem strelu Christiana Pulišića. A zadetek je domače preveč zadovoljil, osredotočili so se zgolj na branjenje, kar je Liverpool kaznoval.

Sprva je izid poravnal Ibrahima Konate, za vodstvo pa je poskrbel Virgil van Dijk. Oba zadetka so Angleži dosegli iz prekinitve, kar po besedah francoskega branilca ni naključje, saj so temu na treningih posvetili precej časa. Za končnih 1:3 je v drugem delu igre poskrbel Madžar Dominik Szoboszlai.

Ibrahima Konate in Virgil van Dijk
Ibrahima Konate in Virgil van Dijk FOTO: Profimedia

"Precej smo delali na prekinitvah, kar se je poznalo na igrišču. Izvajalca sta odlično opravila delo, ki sva ga kronala jaz in Virgil (van Dijk)," je podaji asistentov Trenta Alexander-Arnolda in Kostasa Tsimikasa pohvalil Francoz. 

25-letni francoski reprezentant je bil zadetka izredno vesel. "Pred sezono sem si zadal cilj, da zadanem štiri zadetke, to je bil prvi. Še naprej bom skušal pomagati svoji ekipi pri doseganju zmag in ohranjanju prazne mreže, če pa se bo ponudila priložnost za zadetek, pa jo bom seveda izkoristil. Če zabijem štiri zadetke, bom nato svoj cilj še zvišal," je povedal. 

Statistika Milan - Liverpool
Statistika Milan - Liverpool FOTO: Sofascore.com

"To je bil skoraj popoln začetek Lige prvakov. Žal smo prejeli zadetek, kar me seveda žalosti. Kljub temu pa mislim, da smo dobro odprli evropsko sezono. Tekma je za nami, seveda malo moramo uživati v zmagi, ampak že v soboto nas čaka nova preizkušnja. Tekme si sledijo ena za drugo," je našemu novinarju Tadeju Vidrihu po tekmi dejal Konate.

Ob tem pa dodal: "Za vikend smo izgubili proti Nottinghamu, zato smo sedaj po tistem razočaranju morali pokazati pravo reakcijo. Odlično smo se odrezali, a to moramo ponoviti znova v soboto." 

Manchester City – Inter ob 20:30 na Kanalu A in VOYO.
Manchester City – Inter ob 20:30 na Kanalu A in VOYO. FOTO: 24ur.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.