Liga prvakov

City obrambo naslova začel z zmago na Danskem

Manchester , 13. 02. 2024 22.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Branilec naslova Lige prvakov, angleški Manchester City, je obrambo laskave lovorike, ki jo je lani osvojil sploh prvič v klubski zgodovini, začel na gostovanju na Danskem pri Koebenhavnu. City je bil spet močnejši za Erlinga Haalanda, ki se je vrnil po poškodbi, prav tako je pred časom začel igrati tudi Kevin De Bruyne, ki je izpustil prejšnje mesece prav tako zaradi poškodbe. S tem so sinjemodri tudi na stavnicah še vedno trdno prvi favorit za končno zmago v LP. Proti Dancem so svojo vlogo potrdili že v prvem dvoboju, ki so ga dobili s 3:1, tako da bo povratna tekma na Etihadu kot kaže bolj ali manj formalnost.

V Koebenhavnu je City silovito začel in po desetih minutah že vodil z 1:0, ko je z diagonalnim strelom zadel Kevin De Bruyne. Njegov soigralec Jack Grealish je moral zaradi poškodbe že po 20 minutah iz igre, eden domačih branilcev pa je malce zatem zatresel prečko lastnih vrat. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Čeprav je bilo vse v domeni Angležev, pa so Danci izkoristili napako vratarja gostov Edersona, ko je do strela z roba kazenskega prostora prišel Magnus Mattsson in zadel za 1:1. Ob koncu polčasa je City znova prešel v vodstvo, ko je iz bližine zadel Bernardo Silva.

Koebenhavn vs Manchester City
Koebenhavn vs Manchester City FOTO: Sofascore.com

Uvod drugega polčasa je bil nekoliko mirnejši, so pa predvsem Angleži, kot piše STA, še naprej imeli pobudo in več nevarnih akcij, tudi Erling Haaland jih je imel kar nekaj, a bil neuspešen, hkrati pa tekmo brez posebnih pretresov pripeljali do konca. V 92. minuti je piko na i postavil Phil Foden, ki je iz bližine zadel še po drugi De Bruynejevi podaji tekme.

Izid, Liga prvakov, osmina finala, prva tekma:               
Koebenhavn - Manchester City 1:3 (1:2)
Mattsson 34.; De Bruyne 10., Bernardo SIlva 45., Foden 90.

Koebenhavn: Grabara, McKenna, Vavro, Diks, Jelert, Mattsson (81./Larsson), Falk, Diogo Goncalves (70./O. Højlund), Elyounoussi, Claesson (55./Cornelius), Achouri (81./Sorensen).

Manchester City: Ederson, Walker, Stones, Ruben Dias, Ake, Rodri, Bernardo Silva (78./Nunes), De Bruyne, Foden, Grealish (21./Doku), Haaland.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.