Liga prvakov

Bitka velikanov tokrat brez golov, a Inzaghi je zadovoljen: moramo le izkoristiti priložnosti

Manchester City, 19. 09. 2024 09.38 | Posodobljeno pred 10 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Malo več kot leto dni po tem, ko je Inter v velikem finalu Lige prvakov izgubil proti Manchester Cityju, sta se moštvi soočili že v prvem krogu nove sezone najbolj prestižnega nogometnega klubskega tekmovanja na svetu. Spopad titanov v tako zgodnji fazi tekmovanja je omogočil nov format, v Manchestru pa na žalost nismo videli novih golov. Kljub remiju 0:0 pa sta po tekmi s svojima predstavama bili zadovoljni obe moštvi. Že danes pa vas čaka nov spopad velikanov, tokrat s slovenskih pridihom, saj bomo od 20.30 naprej na Kanalu A in VOYO prenašali obračun Atletico Madrida Jana Oblaka in Leipziga Benjamina Šeška ter Kevina Kampla.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Inter in Manchester City sta tekmo zaključila brez zadetkov
    02:16
    Iz 24UR: Inter in Manchester City sta tekmo zaključila brez zadetkov
  • Iz SVETA: Inter in City brez zadetka
    02:28
    Iz SVETA: Inter in City brez zadetka
  • Vrhunci sredinih tekem 1. kroga v elitni Ligi prvakov (2. del)
    13:08
    Vrhunci sredinih tekem 1. kroga v elitni Ligi prvakov (2. del)
  • Vrhunci sredinih tekem 1. kroga v elitni Ligi prvakov
    08:15
    Vrhunci sredinih tekem 1. kroga v elitni Ligi prvakov

 

Obe ekipi sta pripravili nekaj priložnosti, Inter pa se je predvsem osredotočil na trdo delo v obrambi in hitre ter neposredne protinapade, ki tokrat niso obrodili sadov. Pri Milančanih sta bila najbližje zadetku Mehdi Taremi in Matteo Darmian. Trener Interja Simone Inzaghi je bil po težkem gostovanju zadovoljen s pristopom svojih varovancev. 

Simone Inzaghi
Simone Inzaghi FOTO: AP

"Danes smo igrali dobro in moštvo je skupaj trdo delalo. Imeli smo več priložnosti, da ranimo City. V prvem polčasu smo igrali dobro, v drugem pa smo imeli nekaj težav. Tako moramo nadaljevati. Nikoli ni lahko igrati pri njih, ampak vemo, da smo tehnično močna ekipa in moramo izkoristiti priložnosti v napadu. Taremijeva priložnost je bila izjemna, Darmian bi tudi lahko streljal v drugem polčasu, ampak je raje podal Nicoli Barelli. Zelo rad bi zmagal, ampak vseeno je to bila izjemna predstava," je svoje varovance pohvalil Inzaghi.

Medtem ko City v domači Premier ligi na vrhu lestvice kraljuje s štirimi zmagami na štirih tekmah, je Inter v tekmo vstopil po dveh remijih na štirih tekmah italijanske Serie A. A igralci italijanskih prvakov so proti izjemno težkemu nasprotniku pokazali veliko boljšo predstavo kot na domačih tleh.

"To tekmo smo igrali kot moštvo, ki je minulo sezono dominiralo v ligi in želi letos doseči več v Ligi prvakov. Pred dvema sezonama smo dosegli finale in nadaljujemo s trdim delom, saj rastemo in nabiramo izkušnje. Igralci želimo zmagovati, kar se pričakuje, ko igraš za Inter. Dokazali smo, da se lahko kosamo tudi z vrhunskimi ekipami, kot je Inter. Naš odnos me je impresioniral. Po ne ravno najboljši predstavi (minuli konec tedna v Serie A op. a.) bi sem lahko prišli z blokado, ampak od sebe smo dali 200 odstotkov. To je ključno, če želiš zmagovati na vseh tekmovanjih," je recept za uspešno sezono po obračunu zrecitiral kapetan Interja Nicolo Barella.

UEFA Liga prvakov: Atletico Madrid - Leipzig
UEFA Liga prvakov: Atletico Madrid - Leipzig FOTO: VOYO

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
19. 09. 2024 14.07
+3
Saj je Inzaghi lahko zadovoljen,... proti MC ju igrat neodločeno... mislim..
zmerni pesimist
19. 09. 2024 12.03
+2
Chaparral
19. 09. 2024 12.23
+1
haha, kje si našel to besedo? V slovarju knjižnega jezika? Ubožec, hehe
zmerni pesimist
19. 09. 2024 12.03
-2
No pa da danes vidimo ubonožano barco
Cupko
19. 09. 2024 11.24
+3
Ena sama žalost od te tekme
Gaylona
19. 09. 2024 11.05
-9
Kakšen naslov buhahah " bitka velikanov" kdo od teh pa je velikan dobro za Inter razumem ga lahko okitimo s velikanom ima uspehe naslove in predvsem ni umeten klub kot je ta drugi klub hahahah
Sky85
19. 09. 2024 11.29
+10
Ko govoriš o umetnem kljubu a sam navijas za penal madrid,klub ki nima lastne mladinske šole.pokupijo vse kar obstaja na tržnici.davor praprotnik se vedno te čakam za sparing v domzalah.ime imas drgač super,pač vsaknza svoje navija 🍆🍆🍆
zmerni pesimist
19. 09. 2024 10.53
+8
Tako opevani holland zlata žoga in ne vem kaj še pa nula
Gaylona
19. 09. 2024 11.05
-4